Pages

Wednesday, August 24, 2011

adoi...macam mane nie......

assalamualaikum.....

alahaaiii....
macam mane nie....

sudah mahu raye...tapi masih tidak dapat membeli barang yang telah di senaraikan...macam mane.....

hari jumaat tanggal 26/8/2011 aku sudah tidak bekerja(benti daa)....waktu 2 la dapat membeli barang2 raye kot..insyaAllah....

sedih aku tidak dapat balik kampung awal tahun nie...tak dapat temankan nenek kena bedah mata khamis nie...adoi....semoga nenek sihat dan cepat sembuh...mahu nenek dapat melihat semula cam dulu2....sayang nenek........

Friday, August 12, 2011

perasaan hasad dengki

salam semua...

mood hari ini..seronok....

badan tak bape penat dan otak juga masih boleh berfikir dengan waras...Alhamdulillah....

sepanjang bergelar pekerja di booth tudung nie..macam-macam perangai orang aku jumpa.....aku juga telah merasa bagaimana pengalaman bekerja dengan ramai orang..kesabaran adalah kunci utama dalam setiap pekerjaan yang dilakukan....aku juga telah didengki oleh rakan sekerja...aku pun tak paham...masalahnya dia itu sudah berumur orangnya..namun perangai masih tidak matang...aku tidak pernah mencari gaduh atau dengki dengan dia...dia dengan tegar sanggup membuat onar kepada aku juga kepada bos aku...adoi...sabar je la...

mungkin die merasa tergugat dengan kehadiran aku....aku pun tidak mengerti....hanya Tuhan yang tahu....

kalau niat kita ikhlas..Tuhan akan tolong kan..aku percaya dengan ketentuan Nya....

walaupun hari-hari aku kena..tapi aku harus bertahan.....lumrah kehidupan kan namanya......kita tidak akan pernah lari....sama ada sekarang ataupun hari esok..tiada siapa akan tahu.....


Thursday, August 4, 2011

SO SAD

salam semua....

aku dapat balik awal hari ini.....

hehehe......sangat seronok maa.....

sudaa manyak hari aku tidak dapat berbuke puase dengan famili terchenta......

biase nye buke pose daalm kedai je..ssob..sob...

alhamdulillah...i'm home....

suke...suke....

Wednesday, August 3, 2011

keje..keje di bulan pose

salam semua...
alhamdulillah..sudaa 2 hari kite puase kan....semoga bulan ramadhan ini memberi seribu keinsafan......insyaAllah jika mendapat keizinan dari Yang Esa...

aku juga sudah mula bekerja sebagai penjual tudung dan selendang.....

sudaa masuk hari yang kelima...macam-macam kerenah orang yang aku jumpa......tapi semua itu kan dugaan...sabo jela..ngee

setakat ini,semua aku boleh handle lagi.....moga hingga ke hari terakhir......

sebenarnya aku sangat penat..aku kena berdiri hampir sepuloh jam....adoii..tapi nasib la aku suke.hehehe.so kurang la masa untuk update blog terchenta ini.....sowie ek..

ok la....sebelum terlambat...

SALAM RAMADHAN....dan selamat berpuasa......moga2 beroleh pahala berganda di bulan yang penuh keberkatan ini.....InsyaAllah....