Pages

Wednesday, November 30, 2011

selesai semuanya

Assalamualaikum.....

semua exam untuk test yang kedua sudah settle......

penat bergelumang dengan buku-buku dan nota-nota yang terlalu banyak.....

akhirnya hari ini semua sudah dimuntahkan.....

syukur alhamdulillah........

sekarang aku hanya boleh bertawakal setelah semua usaha dicurahkan.....

moga-moga keputusan lebih baik daripada sebelum ini....


insyaAllah

Tuesday, November 22, 2011

contengan jalanan

Assalamualaikum.....wbt

masih mood hepi Malaysia vs Indonesia and our team WIN.........Alhamdulillah

masih tidak boleh hilang buku contengan jalanan by Hlovate nie......banyak benda yang aku dapat bila membaca buku ini..ketenangan....ilmu kehidupan....

MasyaAllah.........sudah jauh aku pergi....pergi dari diri aku sendiri....Ya Allah..ampunkan dosa hambamu yang hina ini.......

"Dan kami turunkan kepadamu al kitab (al-Quran) untuk menjelaskan segala sesuatu dan petunjuk serta rahmat dan khabar gembira bagi orang-orang yang berserah diri.~ (an-Nahl : 89)"

sedih..hiba semua perasaan bercampur gaul di dalam lubuk sanubari.....Aku mahu berubah.,.mahu mencari di mana diri yang dahulu ditinggalkan....ingin menjadi lebih baik...baik dari sebelumnya...

bantulah aku.....dalam mencari erti kehidupan aku....Ya Allah hanya padaMu aku berserah dan bersujud....




Tabahlah hati

menangis sedih
menangis hiba
menangis terluka

tabahlah hati...sudah suratan nasib begini...menangis bukan bererti lemah....
tabahlah hati....
tabahlah hati.....

Sunday, November 20, 2011

K.E.L.E.G.A.A.N

assalamualaikum...wbt

18.11.2011 merupakan tarikh yang menyebabkan aku kecut perut...menggigil..sakit perut...dan semua perasaan yang bercampur baur la..ALHAMDULILLAH detik itu berjaya dilalui dengan penuh kegembiraan sekarang....
Aku sudah berjaya menghabiskan presentation proposal final year project aku.....Tuhan aje yang tahu betapa leganya aku....

terima kasih yang tidak terhingga kepada yang banyak membantu aku dalam menyiapkan slide:
  1. Dr Jugah my supervisor
  2. my rumate Zur umairah
  3. miss jaja>>>>>student under Dr. Jugah 
  4. miss Saba,Shifa,Pza
  5. dan kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung
Tuhan saja yang mampu membalas jasa korang semua.....

dan kepada Miss Shifa n Miss Pza......i'll pray for your success...i know both of u can do it.....












p/s : Biarlah kerja lelah asal boleh ketawa,daripada kerja mewah berendam air mata

Monday, November 14, 2011

S.U.K.E

Assalamualaikum w.b.t

aku nak cerita ni...hujung minggu lepas aku dan my incik panjang ucuk,my sis dan rumate aku Zur pegi la berjimba ke sunway pyramid,KLCC,jalan TAR dan seterusnya lepak-lepak makan nasi lemak di kedai mamak kat wangsa maju......

mula-mulanya planning nak pegi THE MINES aje..tapi memandangkan kami belum pun pergi ke sunway pyramid tu.....(sedih kan belum pernah pergi..)Incik panjang ucuk pun ajak la kami ke sana....so kami pun pergilah....

so korang layan gamba jela...penat la nak tulis panjang-panjang nie.....hihiihihi...

nak jugak ok..

they are happy..peace yaa

my ucuk

i luv dis picture

hihi...klcc

my sista n zur

Thursday, November 10, 2011

SHARING IS CARING

salam semua...

ade kena mengena ke dengan tajuk...tak pe la....just nak share kat korang semua.....


p/s: sama-sama renungkan..dan selamat beramal...hihihi

Wednesday, November 9, 2011

Tak suke

salam semua

mood aku sangatlah tidak ok....

sampai hati dier buat aku macam nie...

xpe2..Tuhan tu maha kaya..

biarla Tuhan je yang balas...

Thursday, November 3, 2011

salam Aidiladha

Assalamualaikum

selamat menyambut hari raya korban semua

semoga dilimpahi Rahmat dan Kasih sayangNya..

InsyaAllah...amin

Quotes 2

~there is one thing in this world worse than being talked about,and that is not being talked about~

Wednesday, November 2, 2011

words

Assalamualaikum wbt...

saat kita tertekan dengan masalah yang kuat menggoncang iman,
ingatkan diri dengan perjuangan wali2 Allah dan para nabiNya menegakkan islam,
mereka rela mengorbankan harta, perasaan, kdiaman hatta nyawa sekalipun kerana ALLAH yang mereka cinta tiada bandingan.
terasa kerdilnya diri yang hanya berdepan sekecil ujian,
sudah tidak mmpu bertahan...
aku lemah, ya ALLAH....Astagfirullah, ampunkan hamba...