Pages

Thursday, January 26, 2012

Tak nak tajuk...Boleh???

salam
semalam baru balik ke UPM terchenta ni
hari ini dah mula masuk makmal dan buat pengasingan
kulat aku daa tumbuh
hanya tunggu masa nak tengok bawah mikroskop dan buat kultur baru
Alhamdulillah
semua sudah beress
suka hati

tak ada apa yang nak ditulis
mood tak berapa ada la...sekarang makin malas nak update..adoi..ape la nak jadik
ok la...see you next entry k
nak berehat
aku penat

Wednesday, January 18, 2012

KEDAH..here i come

assalamualaikum
okay...juz a quick entry..
esok kami akan bertolak ke kedah....di mana??? KEDAH ok....so packing-packing barang dan mula mengira masa untuk bertolak..bus pukul 9 pagi...
so our destination is Mukim Siong,baling kedah....kalau tak silap aku la....
doakan perjalanan kami..selamat pergi dan selamat pulang....
insyaAllah
amin..
gambar>>>>xde motif..tapi nak letak jugak

hanya jadik diri sendiri..itukan lebih baik

salam
cuti akan jadik sekejap bile duduk dekat rumah kan...
so now i'm back at UPM
doing my final year project
i'm still homesick
i'm still missing my home
my family
my mommy
my daddy
my niece
my nephew
my grandmother
but i have to be here
to continue my research
continue being a student
i will do my best
i will be a great student
i will make my parents proud of me
And most important..i am me
what am i suppose to be
jadik diri sendiri lagi bagus
daripada bersaing untuk jadik orang lain
watpe..buat sakit hati
yang penting aku adalah NORAIN AZHAR
"kadangkala kita lupa akan kebenaran kerana terlalu asyik mencari kelemahan sahaja"

sentiasalah beringat..bukan untuk orang lain tapi untuk diri sendiri..insyaAllah...
bila kite ingat Allah,dan berserah padaNya,Allah juga sentiasa mengingati umatNya....amin

Wednesday, January 11, 2012

last paper for final tomorrow

assalamualaikum
plant pathology is my last paper for final exam
please be nice to me
i'm just to tired for this whole semester
i need rest
i need break for a moment
before continue doing my final project
Ya Allah give me strength and guide me
to be more patient in my life and thoughtful
Ya Allah...
aku insan yang lemah

Wednesday, January 4, 2012

wajah kesayangan saya

aku sayang semua yang sayang aku....
boleh tak nak cakap macam tu...
sebab sekarang ni dah mula berfikiran positif..
malas nak fikir pasal hal-hal yang tidak berkaitan dan tentang musuh or watever
kadang-kadang kalau makin di fikir makin sakit dan kita juga akan stress rite??
so.....mari kita layan wajah-wajah kesayangan hamba (ingat tak lagu siapa nie)

sumber inspirasi hatiku

ini buah hati sayer

my lil sis and my sista>>>>>amut

my lil sis>>>>kuat bebel

ini budak suke amik gmbar

budak gemok suke tidor

incik panjang ucuk.....luv u....ngee

kamu semua sentiasa ada di masa ku susah dan senang..
semua adalah sumber kekuatan aku
Ya Allah semoga mereka dirahmati dan sentiasa berada di bawah lindunganMu....
aku sangat sayang mereka..

love u ollss so much......muuaaxxxxx

Tuesday, January 3, 2012

Exam>>>>>>>>>>>>>>>>>>FINAL

setelah 14 minggu mengadap buku dan menghadiri kelas setiap hari......tibe lah mase untuk aku dan kengkawan di uji final exam.....sem ni aku cume ade 3 paper untuk final...kelas kau jah.....sikit aje.tapi banyak giler nak kena bace dan paham.....adoi la.......tapi kan daa puas cuti...so sekarang mase untuk pulun habis la studi....
subjek aku untuk sem nie....(yang masuk exam je)
  1. plant breeding_______6 jan 2012
  2. fundamental of plant pathology________7 jan 2012
  3. pest management_______12 jan 2012

see......tak banyak sangat gap nye..tapi kena la usaha lebih cikit....sem ni aku malas.....alamaknye pointer makin cikit la......jangan la sampai trun sgt.....ade mase lagi usaha nie...hihihihi
kepada semu YANG masih belajar dan dalam mood studi week....
GUD LUCK korang.....we can do da best....
Usaha+Tawakal
dan jangan lupe.......bace doa sebelum jawab exam.....dan mintak restu orang tua....dan bertenang....

Monday, January 2, 2012

selamat tahun baru 2012

bile tahun bru mesti kena azam baru la..niat yang baru dan semua mesti kena baru.....

so,tahn 2012 nie...azam aku nak jadik lebih baik dan baik dan terbaik dalam hidup aku..nak mula kumpul duit,nak mula berjimat cermat (kalo boleh) dan nak berusaha dengan gigih dan jayanya.....

semoga tahun 2012 ini menjadi tahun yang terbaik untuk aku

selamat tinggal 2011....

tak lupa kepada my Incik Panjang Ucuk.....1 januari 2012.....hepi bufday dear....walaupun dapat jumpe sekejap tapi kamu buat saya bahagia...

insyaAllah kamu kuat untuk lawan penyakit itu...Tuhan sentiasa menguji umat Nya....
no matter what happen, I will always love you and be beside you when u need me most...
InsyaAllah