Pages

Wednesday, February 29, 2012

si cilik

ini dia si cilik
sangat aktif dan nakal
tapi bila dia takde,sunyi je rumah
rindu sangat dekat dia
nanti dede balik tao
nak bawak iman jalan-jalan

Monday, February 27, 2012

masuk minggu kedua semester 6

salam semua
minggu nie dah masuk minggu kedua semester bermula untuk sem 6..
sem akhir aku sebelum pegi praktikal...

hari ini dengar ceramah program kerjaya bersama
  1. Agrobank
  2. Genting plantation
  3. IOI plantation
so khamis nie pulak...taklimat berkenaan latihan industri untuk pelajar tahun akhir..
  1. taklimat Internship DK1 (1.00-2.00 pm)
Alhamdulillah..dah tahun akhir da aku nie rupenya......insyaAllah..semoga semua berjalan dengan lancar hendaknya..

insyaAllah jugak...

17 mac - 18 mac masuk program Finishing School


muke bahagie>>>>final student



buat semua sahabat-sahabat seperjuangan,sama-sam kita menghadapi semester ini dengan jayanya...
mood: suke

Sunday, February 26, 2012

rindu kamu

salam....hujung minggu semua
masih lagi mood bercuti walaupun esok dah masuk kelas semula...
hari ini jari jemariku ini teringin untuk menulis dan manceritakan apa yang berlaku...
hujung minggu kan,semua orang suka hujung minggu....
kawan aku datang lepak bilik aku....hihihi
member lame tu..dari zaman aku diploma lagi until now..
we are together since 2006 and until now we still keep in touch..
die dah jadik tunang orang dah sekarang..hihihhi
tak lame lagi bakal melansungkan perkahwinannya dengan jejaka pilihan....gitu ayat aku..sweeet tak?????
nak kenal dengan orang nye tak???

inilah bride to be>>>miss fied

nie lak my rumate>>>miss zur
hehehe...miss zur belum lagi berpunyer okay.....
so,we went to the Mines last night...bawak fied jalan-jalan dan makan-makan...
it was awesome......i don't know how long we didn't have time to do such things together...of course la with my roomate i always with her....hihhi..we went to most all the place together....

dan tak lupe jugak pada miss ayin yang cantik dan vogue nie...
miss ayin
aku sayang kamu semua....semua tau..takde kurang,takde lebih.....sayang sentiasa..
semoga persahabatan kite akan berkekalan hinggau hujung nyawa...insyaAllah..

Monday, February 20, 2012

masih belum terlambat

salam semua
Alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk hidup lagi di atas muka bumi Allah ini..
masih lagi berupaya untuk berjalan dan menerokai alam semesta...syukur.....

sebelum apa-apa,aku nak teruskan dengan peringatan untuk diri sendiri dahulu....
semua akan melalui masa tua..
semua akan melalui masa susah
semua akan melalui detik derita dalam kehidupan

tiada yang berkecuali....
iya...Tuhan itu maha adil lagi bijaksana..
segala yang berlaku mempunyai hikmah dan petunjuk di sebaliknya..
tapi sebagai manusia biasa kite tidak akan mampu lari dari segala Qada' dan Qadar...

namun apa yang sangat merugikan adalah apabila kita berselindung disebalik kemungkaran yang dilakukan..
sesungguhnya...sekiranya kita masih berpegang teguh dengan ajaran Allah s.w.t..kita tidak akan pernah tergamak untuk berbuat sedemikian..
setelah apa yang telah dikorbankan untuk kita...kita campak dia begitu sahaja....segala wang ringgit dan perhiasan sudah tiada padanya...dia ditinggalkan berseorangan..ke mana anak-anak yang dibesarkan nya???
alangkah sedih dan hiba....melihat penderitaan seorang ibu yang mencari kasih sayang anaknya yang telah membuangnya dalam kehidupan masing-masing.

hiduplah mereka di atas muka bumi ini..sekalipun kamu beroleh kesenangan,maka beringat lah..kesenangan yang kamu perolehi di atas penderitaan orang lain tidak akan mendapat berkat..kejarlah duniawi ini semata tanpa mengira masa....kejarlah kesenangan kamu...kejarlah harta dan wang ringgit yang tiada kesudahan..
sesungguhnya...hati kamu tidak akan pernah lapang dan berasa DAMAI....masyaAllah..

Allah sentiasa ada...Dia yang maha melihat,maha mengetahui,maha mendengar....
semoga masih belum terlambat untuk kamu bertaubat..mencari di mana kesilapan...mencari di mana keberkatan....

dan ingatlah..setiap apa yang dilakukan kepada sesiapapun..balasan yang akan kite dapat akan menjadi berganda daripada yang kita lakukan....

semoga aku tidak tergolong dalam kalangan insan sebegini....InsyaAllah.....
 Ya Allah semoga Engkau peliharalah keluargaku daripada azab api nerakaMu...amin

Thursday, February 16, 2012

judging before knowing

salam semua
masih berkesempatan untuk aku menulis dalam blog aku nie.....dulu before ada blog aku selalu jugak la buat notes kat facebook tu..aku tulis bile aku rasa nak menulis...kadang-kadang apa yang aku tulis pun aku tak kisah sangat..as long as aku tulis dan dapat puaskan hati aku time tu..
iyela..tak semua yang kita rasa kita akan luahkan..so cara terbaik adalah aku meluahkan dengan menulis..orang cakap tulis pakai hati..otak yang impulskan perkataan untuk bagitahu tangan menaip..hahhaha..ayat aku dah giler di situ..so  berkenaan dengan tajuk entry aku kali ini,
judging before knowing....
hahah...ini semua pernah terjadi dekat kita kan...semua orang akan menilai terlebih dahulu daripada mengenali...ha kadang-kadang aku pun buat benda yang sama...tapi sekarang aku dah sedar..aku selalu kena...nak2 mule2 orang nak kenal dengan aku..kenapa?????????????
soalan yang sering aku tanya pada diri aku sendiri.....sebab muka aku sombong....then now i'm know it....
tapi tak bermakna aku nie seorang yang sombong....dah memang aku nie bukan jenis yang suka senyum cam kerang busyukk..so macam mana...tapi aku dah tak kisah dah....orang yang mengenali aku akan tahu perangai aku yang gile-gile...
serius aku ni bukanlah sombong pun...hanya sombong dengan orang yang sombong dengan aku je..ha boleh tak kalo macam tu???
sebab..aku tahu...senyum kena ikhlas...semua yang kita wat pun semua kena ikhlas..
.ikhlas dengan niat, bukan dengan kata-kata...

sehingga itu..kita berjumpa di laen entry okey...
aku nak berehat....
banyak pulak ayat aku nak karang...
so semoga selamat membaca...
terima kasih semua yang sudi singgah kat blog picisan aku ini.....

Monday, February 13, 2012

cuti-cuti hujung minggu yang seronok

salam semua
semalam punye cerite
aku dan akak dan zur telah pergi jalan-jalan (mari kite wat karangan)
destinasi yangdituju adalah>>>>>>>PUTRAJAYA
umm.....kenapa???
pergi ke tempat yang tidak menggunakan duit....kelas kau jah
maklumlah....kami nie kurang berduit sudah.......hihihih
so kami pun pergi ke TAMAN BOTANI,TAMAN WETLAND,dan seterusnya....ALAMANDA.
jom layan gamba-gamba kiteorg kat sane...
serius best sangat....






semua dah penat..kami pun balik...tapi before sampai bilik...lepak kejap kt bukit ekspo UPM....ha..kt sane jumpe pengantin tengah tangkap gambo untuk pre-wedding.....panas wei...cian kt pengantin tersebut.....hihihihi

Friday, February 10, 2012

new by me

salam semua
 biasalah..hari jumaat yang indah ini...
tetibe rase nak menupdate blog aku nie..
so kite mulekan entry nie dengan gambo-gambo dahulu ek....
jangan bosan lak......ade cerite sebalik gambo nanti




heehehe...sebenarnye dah lame nak update pasal nie..tapi hatiku sangat la malas..so arie nie..modd terlebih pulak so aku update la kan.....kami sekeluarga pergi jalan-jalan minggu lepas...semua ade kat rumah so kami pown amik kesempatan lepak-lepak wif famili...sanagt la best nye...lame daa tak lepak macam nie....mule-mule pergi TAMAN TERUNTUM,then pergi MEGAMALL pulak....settle kerja kat megamall..kami pun pergi makan..makan adalah acara wajib untuk famili aku nie....WAJIB ok.....so kami pun makan-makan di RESTORAN SELERA TIMUR...name nak sedap kan...tapi masakan nye..memang sedap pown...sowie..gambo makanan tak sempat diambil kerana semua sudah lapo tahap gaban....selesai sesi makan-makan...kami sekeluarga pown balik........

ending entry kali nie.....SERONOK

sesungguhnya...Aku Bersyukur

Assalamualaikum wbt
sesungguhnyA aku dalam keadaan gumbire dan seronok
sepanjang cuti semester nie.aku telah berjaya menyiapkan projek tahun akhir aku
Alhamdulillah
kepada semua yang telah membantu,aku memang xmampu nak balas jasa korang semua
thank you so much
semoga Allah dapat membalas segala kebaikan kalian
Alhamdulillah lagi,masih berkesempatan untuk berusaha dalam mengambil keputusan eksperimen aku..
aku memang gumbire nie..
tak tahu nak tulis dan gambarkan macam mane perasaan ini...
Alhamdulillah,,syukur......

Thursday, February 2, 2012

terima kasih semua

salam
lama rasanya diri tak menulis
banya benda yang nak dikongsi tapi masa terlalu suntuk untuk mengisi ruang menulis
ayat aku memang la puitis kan.......
aku cuma ingin sampaikan beberapa perkara
terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang membantu diri ini
keluarga
sahabat
kawan
dan kepada semua yang memberi sokongan dan dorongan
maka dengan ini
tamat la
hingga berjumpa lagi di lain cerita
salam alaik