Pages

Saturday, March 31, 2012

sila jangan muntah

salam semua...
malam-malam  nie..mood nak memanjakan diri makin menebal...
manjakan diri di sini adalah mewarnakan muka aku yang tak berapa nak berwarna nie...
so sila jangan la muntah tengok entry kali ini....

budak perasan yang perasan sangat nak jadik ala-ala model gitu...
jom layan aksi budak nie....
kiut okey....

ala-ala model gitu....(agak-agak boleh tak??)

i wanna be like her,but in my own way..can i??
 budak yang suke sangat wat keje yang ngarut nie kadang-kadang..........boleh pakai jugak idea nye okay....
so mane yang tak suke tengok gambo aku nie..baik jangan tengok..kang tak pasai korang wat dosa kutuk-kutuk aku kang.....mane yang tengok tu..aku terima kasih la.....aku tahu aku bukan cantik pun..tapi sempurna dah aku tengok aku nie...Alhamdulillah..........

aku suke jadik diri aku
selamat malam semua....
semoga mimpi yang indah-indah....
terima kasih pada yang sudi singgah di blog aku nie....
have a nice day...=)









p/s: aku nak pegi piknik sok dengan geng-geng aku...nanti i update ok.....see ya

Friday, March 30, 2012

vacation with familia (part 1)

salam semua
Alhamdulillah.....semua test dan asgmnt sudah di siapkan oleh aku yang rajin nie...
syukur sangat-sangat....

sebenarnya sekarang mood nak menulis kt blog aku nie dah makin berkurang lak...(jangan marah kat aku)

korang layang gambo je la ek.....kali ni..famili aku decide nak pegi Genting Hghlands lak....
kiteorang pegi ke Sepang untuk pilih baka kambing untuk ayah aku.....then baru bertolak ke Genting.....

sebelum tu..meh aku cerita sikit tentang kandang kambing aku pegi hari tu.....

tuan empunya kandang dan ayah aku....

see...sempoi je owner nie..tapi masyuk meyh
 sekarang...aku jamukan mata korang dengan gambar kambing-kambing die lak....

nie adalah kambing jantan yang ayah aku nak beli


Also baka jantan

alamak..kambing ni jadi hantu lak

yang nie..memang tak jual...owner die cakap..berat kambing ni 80kg..baka jamnapari

okey...settle dah pasal kambing-kambing....mari melihat gamba kami di genting lak.....walaupun pergi dalam keadaan tak dirancang...tapi aku seronok je..dapat spend time dengan famili....tu lah yang penting....

jom layang gambar kami semua kat genting:

cable car view

we all excited...

okey...nak layan lagi gambar..tggu next entry ok........

Friday, March 23, 2012

finishing School ( 17/18 march 2012)

salam semua
this was supposed to be last week entry but i don't have too much time to write about it..So,what we've done for the last weekend is.......going for finishing school...it was awesome and we gain a lot of experience....We've been exposed to the resume and writing skills.How to dress well for an interview.We also have to arrange an interview session to get to know how to handle the situation when we've sit for an interview...Actually,this was the 2nd time i'm having an interview session..before this, I already did this finishing school before graduated from UPM Bintulu Campus..

So,it was worth it..we have nice and funny fasilitator..DR.Sutarji Kasmin...from environment Science faculty. He tried so hard to make all the session meaningful and make sure we gain some information from his experience..he also give us present when we all end the session. I having so much fun and i hope all of my friends felt the same way...

our group also have been divided and we must mix it with another student from different faculty..

  1. Veterinary medicine
  2. medicine
  3. environnmental science
  4. Economic
  5. Agriculture science 
i have gain so much knowledge and information from this session..i hope that i'll be ready for an interview next..I also have new friends from the other faculty..


 
i'm wear baju kurung with paisley pashmina
name tag n the module
interview session...me done =)
i'm ready......
thanks for everything and have time to read my blog.....
i like it...love all of you......=)

Thursday, March 15, 2012

10 things about me

salam semua...
bangun-bangun je dah terfikir nak update blog aku nie...
mandi-mandi dan bersiap untuk mengadap laptop kesayangan aku nie...
lame dah guna nie...hampir lima tahun dah aku guna...Alhamdulillah still in good condition....but already changed the charger......why????
biase la laptop dah lame kan....ade la rosak-rosak sikit..hihihih...

so....about my entry today.....10 things about me..

  1.  suka makan chocolate
  2. Suka shopping
  3. Suka dengar lagu rock kapak...selain lagu Omputih kan
  4. Sangat teruja bile tgk DOMO
  5. mesti ada banyak bantal nak tidur malam-malam
  6. suka sangat dengan barang-barang warna hijau
  7. suka bawak kereta laju-laju.(feel die memang hebat la)
  8. Of course la suke ambil gambar banyak-banyak....
  9. Suka baca Novel
  10. Suka kumpul kasut.
sebenarnya banyak lagi yang nak dimuatkan...tapi kau bagi sepuluh aje la...sebab tak larat pulak korang nak bace kan..(if ade yang sudi nak bace). So aku nie jenis yang tak kisah sangat..ade orang yang hanya kumpul branded items aje..but not for me..i luv things that valuable to me...Instead of expensive, but i'm not gonna like it rite...so better beli yang kita minat dan jangan nak lebih-lebih daripada kemampuan kita....so rite now i'm in the middle of crisis...aku kena jimat meyh....susah betul aku nak jimat..sebab aku nie boleh kate boros jugak la...isk-isk...so kena kuatkan hati..tahan nafsu membeli barang-barang tu lebih sikit....wish me luck guys....

thanks for reading my blog....=)

Tuesday, March 13, 2012

my BFF wedding (entry bergamba)

salam semua
selamat hari selasa...motiff????? takde motif kan nak wish selamat hari selasa...okayy...watever la...
so entry kali nie nak certa tentang perkahwinan kawan baik aku nie...
kiteorang kenal since form 1 until now.....kire lame sangat la kan...tapi still maintain till today...Alhamdulillah..kawan susah dan senang la katekan...insyaAllah akan sentiasa begitu...so...mari aku kenalkan kawan aku nie kat korang ek....

nama die Noor hidayah binti mohd samjis......

3.12.2011 adalah tarikh die bertunang:


aku haruslah pergi kan.....so 10.3.2012 pulak..tarikh bersejarah buat ieda nie...tarikh kahwin dier....dan aku boleh cakap die cantik sangat pada hari itu..seri pengantin la katekan..hihihi..tahniah ieda....dah kawen dah kawan baik aku sorang nie....nanti dah tak boleh jumpe selalu...kau dah ade husband meyh......doakan untuk aku lak....hihihihi

so korang layang je la gambo yang sempat aku amik time kenduri puan ieda nie....hihiih




me n the bride

waiting for the groom

ciuman kasih si isteri

i hope both of u will hepi n cepat timang anak
so.....sekarang kawan aku nie dah tukar status dah.....daripada bujang>>engaged>>now married to Zul izzi...congratulations u guys......n luve you all.......