Pages

Wednesday, May 30, 2012

Be patient


??????

serius aku kecewa dengan sikap kau..serius aku memang tak sangka kau macam tu..aku sanggup terima kau untuk kali kedua..tapi kau tak hargai langsung..kau tuduh aku macam-macam..kau pura-pura baik depan aku tapi kau tikam aku dari belakang..kau hebat dalam kepuraan ini..kau hebat dalam meraih simpati orang lain..kau hebat dalam penipuan untuk selamatkan kau...indah..sungguh indah budi bahasa kau...sungguh indah di hadapan orang lain...

aku yang jahat
aku yang salah
aku yang jadi batu api
aku yang semua orang benci
aku yang paksa kau
aku yang mulut cam longkang

TERIMA KASIH.....kata-kata yang mampu aku luah untuk kau.....

iye..aku BODOH...bodoh untuk terima kau kali kedua..bodoh dalam penilaian..bodah sampai tak nampak mana kebenaran....aku terima keBODOHan aku.....

aku tak mampu nak luahkan semua...aku tak mampu nak mengalir air mata..aku tak mampu nak berdepan dengan kau..aku takut aku akan menjerit...caci maki kau...belasah kau....sampai aku puas...aku tak nak...kalau aku buat perkara tu semua,aku sama dengan kau...aku dah cukup terhina dengan sikap kau..aku dah cukup malu dengan kau...

ak tahu entry aku kali nie..memang beremosi terlebih..aku tak tahu nak luahkan macam mana....apa yang aku rasa..apa yang aku alami..aku bukan nak mintak simpati..jauh sekali belas kasihan....aku tetap berdiri..aku tetap melangkah pergi....sebab aku adalah aku..aku memang begini..Aku terima ujian Allah pada aku...aku redha dan pasrah..aku tak kan menyerah..aku akan berjuang...demi aku......

aku sangat percaya...ada hikmah sebalik setiap dugaan yang aku terima...aku akan bersabar sehingga tahap kesabaran yang terakhir..Aku mampu...dan aku akan lakukan...











p/s: mintak maaf dengan ayat aku yang emo.....aku memang macam nie...diam bile ade masalah...sedih aku simpan sendiri.....itu lebih baik....blog nie la tempat aku luahkan segala yang aku rase....


aku sedih.......=(

Monday, May 28, 2012

hati

hati
manusia punya hati
manusia punya perasaan
manusia punya jiwa
manusia punya rohani
itu manusia

bukan sekadar rupa
bukan sekadar kata-kata
bukan juga sekadar hiasan
bukan sekadar picisan

hati
bukan kita yang pegang
Tuhan yang pegang
Dia yang meCipta
Dia yang Indah
Dia jua yang Maha Mengerti
PadaNya jua aku mohon
Agar Hati ini Tetap utuh....
Utuh berada dijalanNya

Aku insan yang lemah
insan kamil
insan hina di sisi Nya
insan yang masih mencari-cari pengisian jiwa 
Untuk menjadi lebih baik..
menjadi sempurna
menjadi yang terindah

menjadi bidadari syurga...
mampukah aku
mampukah aku
mampukah aku

Ya Allah....hanya padaMu........teguhkan Iman hambaMu ini............

sungguh..ini yang aku rasakan sekarang...

menangis hiba....
merangkak mencari mentari
dikala kegelapan
meneguk setitis air
di kala kehausan berpanjangan

Ya Allah
izinkan aku berbakti kepada kedua IBU dan BAPA
izinkan aku membahagiakan mereka
Izinkan aku mencari keteguk kebahagiaan
sebelum aku menemuiMu
Ya Allah

amin

Sunday, May 27, 2012

Hanya Tuhan yang mengetahui



bile sedih mesti ingat MAK.......
bile sedih mesti nak MENGAJI
bile sedih mesti SOLAT
bile sedih mesti nak pergi PANTAI
bile sedih mesti MENANGIS

semua itu lumrah manusia...
semua itu perkara biasa
semua itu hakikat yang diterima
semua itu adalah sebahagian daripada hidup....

namun bukan semua yang faham
namun bukan semua yang mengerti
namun bukan semua mengetahui
namum bukan semua boleh baca isi hati


aku sedih
aku gembira
aku terluka
aku ketawa
aku diam
aku pendam
aku memang begitu


Thursday, May 24, 2012

Cendol

salam semua...

kali nie...nak cerita tentang makanan lak......lebih kepada manisan la....iaitu.. CENDOL..
sape yang suke cendol????angkat tangan.....

cendol nie sedap nak-nak bile makan time panas-panas or waktu petang....perghh...hilang semua penat bile makan cendol.....pada aku la....

mak aku suke cendol biasa.....tapi aku suke cendol pulut........anak buah aku si Iman tu pun dah join jugak jadik peminat cendol....ikut nenek die....hihihihi....

gambo tu adalah cendol pulut...my favourite........petang semalam kiteorang kua pegi makan cendol.....aduh.....memang tak tahan......



ni pulak...cendol biase........my mom favourite.......tak sabo nak balik rumah....nak makan-makan dengan famili.............

kali nie....nak ajak pegi makan cendol lak......huhu..mulut nak makan aje..isk2...........HEBAT......

Wednesday, May 23, 2012

weekend????awesome

salam.....

i hope everyone is fine as always....
i'm not in good health.....just got flu and cough...
Alhamdulillah....so far i'm doing good....
still attend classes and doing my works..
just wanna write a short entry....about my weekend..
i'm having so much fun.........thankz to my family and my muchuk....

18.5.2012
hang out with siblings and him....








































19.5.2012
going back to hometown.........

20.5.2012
having picnic with the rest of family member......at Sungai Lembing...













































we were having so much fun on that day....i love my famili so much...as much as i can't describe........they are everything to me....they taught me a lot..and cheer me up......and support me.....

and also my future husband.....insyaAllah...






Friday, May 18, 2012

Cantik dan murah

salam semua....

sekarang sudah berada di rumah akak.....huh...kepenatan berjalan seharian.....memang tak la.....petang tadi ade presentation.....so Alhamdulillah..im doing well so far.....

dan sekarang.....masa untuk menghiburkan hati yang gundah gulana.......hihihihi


buat muke....=)


tapi rindu dekat rumah...nak-nak budak due orang nie........rindu sangat-sangat

muke dapat mandi air terjun

dan seronok......dapat tukar Casing henpon aku nie........cantik....KUNING.......i like...

bahagian depan

bahagian belakang
murah aje.....rm10........hehehe...yang penting aku suke.......muke nak bahagie la....



okey.......nanti aku bgtao ape yang aku beli ek.......surprise........bubye.............

Wednesday, May 16, 2012

selamat hari guru

salam semua....

SELAMAT HARI GURU

buat semua guru yang pernah mendidik diriku ini....daripada kecil sehingga dewasa.....jasa guru memang tiada balasan yang boleh aku berikan..hanya doa dan ingatan tulus ikhlas daripada anak muridmu yang masih bergelar pelajar........Dorongan,bimbingan serta ajaran yang pernah di ajar kepadaku masih utuh terpahat dalam lubuk sanubari ini......InsyaAllah...selagi hayat dikandung badan......DOA ku sentiasa kutitipkan buatmu wahai GURU ku.......

dan buat IBUku yang bergelar guru......SELAMAT HARI GURU mak.........walaupun bukan mak yang ajar mase intan (name kat rumah) tadika.....tapi mak la guru yang ajar intan tentang segala-galanya..... I LOVE U MOM....




DAN SEMUA GURU-GURU......selamat hari guru......jasamu akan ku kenang sehingga akhir hayatku....


Saturday, May 12, 2012

TRIP

Salam semua....

pukul 2 pagi nie..kiteorang ade trip ke felda palong 4,5,6 negeri sembilan.....

okey...nak packing dan selesaikan semua takut ade yang tertinggal.....

next entry aku ceritakan semua ek...

doakan kiteorang selemat pergi dan selamat balik....

insyaAllah....

 hope everything gonna be okay and gain new experience there......

Friday, May 11, 2012

Teguran dan nasihat itu penting

salam semua....

malam-malam nie..mate dah resistant tak nak tidur..
sedang memerah idea dan keringat menyiapkan thesis yang lame dah terbengkalai seketika.....kerana test mendahului dalam fikiran...tapi test pun macam tak boleh jawab macam mane????

mood: sayu..syahdu..indah..

pagi buta kan memang la sayu je hati..syahdu je jiwa..sepi je rasa.....tapi tulah yang aku suka.....suka sangat....sebab aku boleh merepek sorang-sorang sambil laju tangan menaip.......
idea datang mencurah-curah bila kita berseorangan......eh takdelah...tak semestinya..kadang-kadang duk sorang-sorang pun stress jugak...macam takde kawan je kan.....(boleh ke fikir macam tu)

test semua dah settle....result???? tak yah fikir lagi la.....

nak fikir pasal teguran dan nasihat....

susah nak terima nasihat???tak nak ambil kisah dengan teguran???? nie kes berat nie......kenapa aku cakap macam tu......pegi lah duduk sorang-sorang......dah terang lagi bersuluh kan semua orang perlukan nasihat dan teguran untuk memperbaiki diri masing-masing....Aku bukanlah pakar motivasi,ataupun Kaunselor ke ape ke...sebagai seorang yang suke psikologi......Aku nie jenis suke jugak la dalam bab-bab mendengar luahan rase orang lain....yelah..kita akan memerlukan seseorang untuk meluahkan apa yang kita rasa dan masalah yang kita hadapi kan....cuma cara kita nak terima nasihat dan teguran tu yang membuatkan orang yang mendengar akan merasa bosan dan GIVE UP.......mintak nasihat tapi tak nak dengar...memang nak cari pasal la kan......

memang la susah nak telan je apa yang orang cakap..tapi cuba letakkan kita di situasi mereka yang mendengar..apa perasaan kita???tak kan nak diamkan diri aje kan...secara automatik kita akan tergerak hati untuk menasihati kan..vice versa lah kan.....

ambil teguran dengan cara yang positive.......orang tegur sebab sayang....tak nak bagi kita kecewa di kemudian hari...jangan jadikan teguran itu sebagai beban yang teramat berat untuk dipikul......kan dah jadi susah.....take it and think about it.....


benda macam ni pernah terjadi jugak kat aku...orang tegur aku dari segi berpakaian...aku memang hentam habislah orang tu...kau sape nak tegur aku,suke hati aku la nak pakai ape..suddenly,i'm realize that what they were done for my own good.....they just wanna see me wear a proper clothes dan seiring dengan perangai..

tapi kesedaran itu terlambat......tapi pengajaran yang aku dapat...sampai sekarang..sebelum aku nak buat pape aku tanye dulu..biase nye Mak dan adik beradik adalah orang terdekat aku akan tanya....then barulah kengkawan sekalian....nak berubah mungkin senang..tapi nak kekalkan perubahan tu yang susah...Istiqamah dalam melakukan sesuatu perkara itu penting..........

so...kepada sesiapa yang di luar sana..yang sudi membaca cebisan aku nie......aku nak nasihat jugak dekat korang....TEGURAN dan NASIHAT itu amat penting......perbaiki diri untuk jadik lebih baik adalah sangat dituntut.....jangan jadi orang yang jahil dan tidak mahu menerima perubahan untuk kebaikan....


sehingga itu........



aku mintak maaf andai kata ada terkasar bahasa mahupun tercuit hati sape-sape ok......

maafkan saya (versi johan rajalawak)



bye korang...............insyaAllah...jumpe lagi lain entry


Thursday, May 10, 2012

warna itu cantik????......harusla.....

salam semua....

hari nie...tajuk warna...kenapa????
sebab warna boleh menaikkan semangat si pemakai....
betul ke tak????pada aku betul la....
kita akan pakai warna yang kita rasa sesuai dengan kulit dan keadaan atau tempat nak nak dituju...
begitu juga pemilihan baju..

sekarang nie..mood aku dah bertukar..kalau dulu...koleksi baju aku semua warna hitam and putih aje....sekarang dah pelbagai warna dah....
mood nak memakai warna yang cantik tu semua dah mula menapak dalam hati.....hahahhahahaa

contoh warna yang aku suka sekarang adalah:
  1. mustard yellow
merah
biru
 
kelabu



dan macam-macam warna lagi......tapi aku nie maen hentam saja guna dan pakai warna yang aku suke....


























Monday, May 7, 2012

seperti yang dijanjikan

salam semua
okay...seperti yang dijanjikan....
aku nak hebohkan blog aku nie dengan gambo aku pergi dinner untuk KOLEJ 15..
dinner final year student...
as usual la kan......
team aku nie if tak banyak dugaan bukan namenye kehidupan kan...
so sebelum kiteorang nak sampai ke IOI palm resort tu...adelah 2 kali kiteorang tersesat..padahal bukan jauh pun nak sampai dari UPM ke sana....nak jadikan isu lak.......kete yang kiteorang sewa tibe-tibe wat hal tak leh sewa lak...giler gaban dah kiteorang nie..nak pegi macam mane...tolong-tolong....help us....

nasib baik la ASMA ade pinjam kete kawan die..so asma dan ayin nie ajak la kiteorang naik sekali..sebab dah lambat kan..dengan dah make up bagai,dengan baju dah vogue bagai.....dah bayar pun duit dinner.....memang tak la kan tak pergi.....

so kiteorang naik la kete MYVI kawan asma dengan LAPAN orang  di dalam nye..ha giler kau....dah macam tin sardin dah kiteorang nie...kesian kat kete tu kena bawak kiteorang nie....Alhamdulillah..sampai jugak walaupun lambat kan....
satu lagi masalah nak carik hall mane lak....nak masuk lagi...memang agak malu la masuk lambat..tapi kiteorang wat dek je...asl ong as dapat makan dan meja untuk kiteorang...aku ok je....

ha..inilah baju kawen mak aku tu.......messy kain aku...xpndai nak ikat

asma dan ayin...thank u

zur n pza yang gojes both of u

saba,shifa dan zur....gojes u'olls

the ladies in daa house

again...my gojes friends

amik mood...snap pic

shifa,fauzi dan zur again

so....yang penting malam tu kiteorang hepi sangat..macam-macam hal jadik pun kiteorang tetap lalui bersama....cewwahhh..i like dan luve all of you....

dan saksi kan lah......


gift yang kiteorang dapat...=)
okey..nak berehat....

see u then....


terima kasih sebab membaca blog aku nie..=)

Thursday, May 3, 2012

Dulu dan Kini

Assalamualaikum.....
rasanya dah lama sangat dah jari aku ini tidak menaip di dalam blog kesayangan aku ini..
adakah korang semua tertanya-tanya mengapa???....
aku kan student...minggu nie adalah minggu exam..so kena la fokus pada study dulu kan....sori la korang.....aku tak sengaja....
well exam untuk minggu nie dah settle.....
masih ada yang belum settle adalah DINNER FINAL YEAR STUDENT

wah.....mesti semua orang excited kan time-time macam nie..Al maklumlah..semua orang nak nampak cantik dan HOT malam dinner nanti....cewah....termasuklah aku kan....poyo je ayat aku...

well...tema untuk dinner kiteorang nanti adalah KESULTANAN MELAKA....

ha..unik tak....tak susah la nak mencari baju untuk dinner malam nanti.......

welll..just nak update......aku pakai baju kawen mak aku.......serius...i'm still fit in......

 kebaya songket....warna hijau....baju tu dah di simpan selama 28 tahun korang and still in good condition....wah hebat mak aku..hihihhi.....


so..untuk melihat gmbo aku memakai kebaya itu...






























see thee next post ok......

luv u guys.....muuaahhxxx.....