Pages

Sunday, June 24, 2012

penghujung....

salam semua..

harap semua masih lagi dalam mood yang hepi dan ceria.....
okay...exam mood dah settle dah....semua sudah habis untuk di ukang kaji dan nota-nota smeua dah packing untuk di bawa pulang dan juga di tinggalkan.....

Alhamdulillah....akhirnye....berjaya jugak aku sampai ke penghujung pengajian aku kt UPM nie.....selama 3 tahun bergelumang dengan nota,buku dan laporan yang semakin banyak sampai ke hari ni...tapi aku bangga dengan diri aku..aku berjaya sampai ke tahap ini....

terima kasih pada keluarga aku....kawan-kawan....sahabat...teman seperjuangan...serta buah hati aku yang sorang tu......sebab korang la penguat semangat aku..pembakar semangat untuk aku pergi lebih jauh.....(macam iklan kereta lak).

aku masih ingat lagi awal-awal aku masuk degree..aku nak berhenti belajar....keep on saying those words...i'm quit....tapi aku tak jugak-jugak benti kan....aku paham pada semua kawan-kawan yang fikir aku nie annoying ke,apa yang mengade ke......tapi the ways i handle my self memang macam tu...

aku jugak nak mintak maaf sekiranya banyak salah silap sepanjang aku berkawan dengan korang....korang semua kawan aku sampai bile-bile.....

walaupun lepas ni kite mungkin berjauhan...tak dapat nak lepak macam sekarang..borak-borak...gosip-gosip....tapi semua tu sentiasa aku ingat......aku emosi sangat malam nie.....aku tak tahu nak ucap macam mana....tapi memang aku hargai jasa korang..budi korang dekat aku......aku mungkin bukan kawan terbaik yang pernah korang ade,tapi aku akan sentiasa ingat pada korang......


so,sebelum aku mengucapkan selamat tinggal pada korang......aku nak cakap yang......KORANG ADALAH PERKARA YANG PALING BERMAKNA DALAM HIDUP AKU.....selain keluarga aku...


Ya Allah...aku mohon agar Kau permudahkanlah urusan kami semua..semoga Kau sejahtera kan sahabat-sahabat aku agar mereka sentiasa berada di jalan Mu...agar mereka sentiasa tenang menghadapi dugaan Mu...amin.....























Sunday, June 17, 2012

D.E.N.G.K.I

salam readers.....

tajuk pun dah nak emosi aje kan..maklumlah..time-time final exam nie emosi semua memang cam hareeemmmmm je....time nie la nak jadik benda-benda yang tak diingini kan.....itu semua dah biase lalui dah...tapi untuk semester yang terakhir nie..makin teruk pulak jadiknye...hai...nasib la aku ni....aku pun pelik bin ajaib jugak la nape benda macam nie jadik kat aku kan....aku nie bukan lah retiss pun..jauh skali orang kenal ratus-rattus ribu riban wei....manusia biasa yang selalu di panggil budak sombong...ha see...aku nie sombong,berlagak,sume yang tak baik bagi la kat aku nie.....ayat nak sentap sendiri kan....

tapi masih ada yang dengki dengan aku...padahal aku tak pernah kaco pun hidup mereka dan aku tak layan dah pun mereka....tapi mereka tak pernah serik nak carik jalan nak jatuhkan hidup aku....please la wei..jangan dengki dengan aku...ko tak dapat pape pun if ko still dengki dengan hidup aku..aku dah tak kaco hidup ko......jangan sampai tahap kesabaran aku nie hilang....aku dah lame dah pendam dan cube ilangkan perasaan sakit hati kat ko..jangan naikkan balik perasaan tu..aku dah tenang sekarang..aku dah boleh lupekan dah...

dan untuk yang terasa akan kata-kata aku nie....

hidup kat dunia nie tak lama pun..daripada duk dengki dengan orang baik muhasabah diri kita...

jadikan pengalaman lalu sebagai panduan untuk jadi lebih baik

tak guna simpan hasad dengki....jiwa ko yang terseksa...aku okay aje

ko buatlah macam mana sekalipun..aku tetap macam nie jugak...


aku jugak nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga pada kau....sebab ko aku jadi lebih kuat..aku jadi percaya dengan diri aku..aku belajar hidup sendiri......








p/s: mood aku tengah emo......jangan kaco...hihiihii

Tuesday, June 12, 2012

percutian bersama

Alhamdulillah...
salam semua readers.......
okay......aku dah settle untuk final exam first subject this morning....Alhamdulillah syukur sangat pada Allah....di beri ketenangan ketika menjawab tadi.....

tapi aku tak sure jugak la sama ada jawapan aku tu betul ke tidak...tu terpulang pada my pensyarah la....aku dah usaha+tawakal sekarang ini....

so....berhenti sekejap pasal final exam....

kali nie...nak cerita tentang cuti minggu belaja....(study week) hehehe...macam biasa la...aku memang tak pernah tak balik...walaupun banyak keje menunggu tapi rumah memanggil-manggil aku kembali..hahahaah..ayat nak sedap gitu.....

so,balik rumah macam-macam la nak dibuatnya...macam-macam jugak yang aku akan usulkan nak berjalan....see berjalan-jalan tapi tak guna banyak duit la.....maklumlah student.....harusla pokai hujung-hujung sem nie...so keje la pape pun untuk dapat duit..janji yang halal tao..jangan lak amik jalan singkat....

so.......aku dan keluarga pun plan nak pergi jalan-jalan bawak si kecik due orang to tengok binatang kat mini zoo teruntum.....

yang dah ubah suai

cantik kan sekarang..dulu biasa aje

budak yang berani pegang anak beruang

anak buaya

iman pegang.....

muke cuak

lil sis pegang buaya

ramai orang tengok ular sawa besar

memang tak berani aku nak pegang    













kiteorang hepi sangat sebab dapat pergi bersama 1 famili...yang penting dapat jugak release tension......hehehe...aku la yang tension sokmo tu...anyway...aku malas nak cerita panjang....biarla gambar yang ceritakan semua ek...yang penting..aku hepi.....hehehehe..
thankz ayah n mak....bawak jalan-jalan......=)





see ya next entry............

Monday, June 11, 2012

happy working

salam readers...

dah lame dah blog aku nie ditinggalkan oleh empunye nya yang terlalu sibuk dengan aktivti dan pekerjaan untuk menjana pendapatan,....hebakkkk ayat aku....

so kali nie aku bekerja sebagai  pemandu pelancong untuk sekolah Genius Aulad....

so time bekerja adalah dari pukul 9 pagi sehingga 12 tengah hari...

dan aku boleh cakap ini adalah pekerjaan yang paling seronok walaupun agak penat.........ayat nk cover part yang penat tu...hihihih

so lebih dari 7 buah sekolah yang terlibat pada 5.6.12 and 7.6.12......budak-budak tadika yang superb comel dan hyperactive sangat-sangat..

dan yang paling seronok....dieorang pun sporting semua....

tempat kerka aku dan kawan-kawan adalah ladang anggur sendayan di negeri sembilan...ladang ini dah beroperasi lebih 8 tahun dan mostly production adalah anggur.....tapi ladang ni jugak ada jambu batu,sayur-sayuran juga binatang yang superb cumilll




2nd day working

balloon....preparation welcoming the kids


this kids are from USJ and KELANA JAYA

they need to plant a tree

cumillll

with my friends....after finish all the work

love balloon....pinjam shifa n pza nye

they with the kids.....

sendayan grape vally

wrapping the grape avoiding pest attack

tak masak lagi.....xboleh nak makan

this is guava tree...serius sedap sangat...takde biji tapi kulit cantik....
with one of the rabbits there