Pages

Sunday, July 15, 2012

keluar berjimba...bersama kakak...

salam semua

selamat hari ahad....motip?????sebab hari ahad sume orang cuti..dan sume orang hepi...hahaha...boleh ke???suke atie la......

hari ini...aku keluar dengan akak aku.....kiteorang lepak kat THE MINES aje......cepat dan tak jauh...okey la tu kan.....

planning.....sampai je mines..terus tengok tiket wayang....nak jadikan cerita..nak tengok Ice Age 4.....tapi cam lambat lak kul 4.10 ptg......so tnye la orang kat kaunter tiket...cite BILLA 2 cite pe.....guess what...cerita tamil......takkan la kiteorang nak tengok dueorang je kan......memang tak la...hehehee...sekali terkena daa......

so beli jugak la tiket kul 4.10.....pegi makan-makan dulu kat pizza hut........serius dah lame tak makan pizza.....anyway....dah dapat makan tu Alhamdulillah...perut kenyang hati pun senang.....merayap pulak round2 the mines tu....lepas makan....


jalan-jalan punye jalan.........ade la berkenan kat satu sandle......murah lak tu..rm19.90 je...umm......mood nak membeli dah membuak-buak.....adoi..tak tahan dugaan betul aku nie....beli la jugak.....hehehehe

then jalan-jalan lagi....sambil habiskan masa sebelum masuk wayang.....okey..serius pada kau cite ice age 4 nie best....memang full panggung tadi....mostly family la...bawak anak2 tengok wayang......banyak moral dalam cite tu...walaupun kelaka....tapi aku memang suke...aku bagi 4.5/5.....then pastu kiteorang pun makan takoyaki kat mines....tapi pada aku tak sedap cam kat mid.....bergegas pulang ke UKM......before balik singgah pulak kat taman bandar baru bangi..ewah...jogging la konon.....padahal ambik gambo je lebih...heran tak heran la......hahahahaha

budak kesian tunggu bile wayang nak mule

my new.................cincin yang cntik dan murah

my sista.....lepak with

masa untuk ilangkan stress







then........tulah untuk hari ini punye cerita.....next time aku share lagi......

time kasih subi membace.....hihihihhii.....

bubye korang......


Wednesday, July 4, 2012

masak????

salam semua.....
okey..aku dah mule cuti..tapi sebenarnye..bayak lagi keje tak settle....
anyway...duk rumah nie memang dah rutin setiap semester.....nak-nak time cuti kan....haeven giler rase if dapat duk rumah.......

ape lagi.....tugas aku adalah memasak.....

hihihihi......chef di rumah la kate kan....nak kate hebat....memang tak hebat mane la....sikit-sikit 2 boleh la....as long as boleh makan.....dan ikhlas 2 penting...

pada aku memasak nie bukan susah......just perlu minat.....n usaha sikit....then u'll get what u want.....hihihi...

so....untuk minggu nie...aku dah masak

  • ayam masak merah
  • sayur bayam
  • ikan goreng
  • asam pdas ikan 
gambo mane????...hai anak dah due nie tak sempat nak snap...next time aku bg tnjuk hasil msakan aku ok....


duduk rumah....tak rajen sangat nk update blog....busy je memanjang....


ok la....aku nak makan dulu...nanti aku update lagi resepi di rumah.....



till then....

see yaa......