Pages

Monday, October 15, 2012

Quotes


This life is what you make it. 
Not matter what, you're going to mess up sometimes, it's a universal truth.
 But the good part is you get to decide how you're going to mess it up. 
Girls will be your friends - they'll act like it anyway. 
But just remember, some come, some go. 
The ones that stay with you through everything - they're your true best friends.
 Don't let go of them. Also remember, sisters make the best friends in the world. 
As for lovers, well, they'll come and go too.
And behave, I hate to say it, most of them - actually pretty much all of them are going to break your heart, but you can't give up because if you give up, you'll never find your soul mate. 
You'll never find that half who makes you whole and that goes for everything. 
Just because you fail once, doesn't mean you're gonna fail at everything. 
Keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, sweetie? 
So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, 

because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” 

Friday, October 12, 2012

Rezeki...

Assalamualaikum.....

salam Jumaat semua...hari terakhir bekerja untuk minggu nie.....perh...serius aku memang sangat tunggu hari jumaat ini...sebab...motiff????? hari jumaat adalah hari rehat yang panjang.....hiihhhihi..boleh rehat lame2 sikit...hari jumaat jugak tak banyak kerja yang aku buat....bukan ke best tu.......oke la...aku dah mengarut dah nie....anyway aku nak cerita tentang rezeki..ALhamdulillah....rezeki itu Allah yang bagi...kite cuma boleh mencari rezeki,tapi kalau itu bukan rezeki kita..kita tak akan dapat jugak......betul tak???? sila angkat tangan jika anda bersetuju...

Al kisahnya.......semalam aku dapat rezeki dari bos......macam tak sangka aje la kan..semua pelajar prkatikal bos bagi......iye lah kan..kiteorg nie kan pelajar praktikal aje..bukan pekerja sebenar pun..tapi bos bagi jugak.....sedekah katanya....Alhamdulillah.....semoga makin banyak rezeki bos....

sebab tu aku selalu set in my mind...bile kite ikhlas tolong orang....Tuhan akan bagi rezeki dalam bentuk macam-macam yang kita tak jangka...kadang-kadang kita mengeluh dan tidak bersyukur..aku jugak termasuk dalam kalangan tersebut, menyalahkan takdir dan tidak pernah bersyukur menjadikan kita semakin lupe....
jodoh
Ajal maut
rezeki

semua Allah dah tetapkan untuk kita.....usaha tawakal dan sentiasa percaya pada kehendakNya adalah kunci utama.....Solat,bersedekah,bermurah hati dan melakukan segala pekerjaan dengan ikhlas adalah sangat penting......InsyaAllah...Allah tahu apa yang kita lakukan..kekhilafan kite akan mengajar erti kedewasaan dan bagaimana untuk menangani masalah tersebut......

maka dengan ini....tamat lah sembang jumaat kali nie...aku bagi ceramah pulak dalam blog aku nie....ini sekadar renungan bersama....yang mana perlu diperbaiki...kite perbaiki...insyaAllah....






Thursday, October 11, 2012

Kursus

salam semua....

hari khamis sudah......Alhamdulillah mood makin baik.......walaupun penat..

seriusly...aku memang penat.....baru balik dari kursus di IPPR...Institut Pertubuhan Peladang Rompin...

Aku attend sebagai urusetia....sambil tu aku pun amik peluang la dengar ceramah yang best dari penceramah jemputan....memang hebat-hebat belaka dieorang....

sambil tu jugak ambil peluang kenal dengan lebih ramai orang.....aku jugak jadik technician pada hari kursus tersebut.....cuak jugak nasib baik jadik pe yang aku buat.....

nanti aku update balik tentang kursus aku pergi tu oke.......


" KURSUS PENTERNAKAN RUMINAN"



Friday, October 5, 2012

Ofis....

salam semua.....

okey..memandangkan aku sangat la baik untuk menggunakan wifi ofis nie..aku pun bersemangat nak update blog aku yang aku sayang nie.......so..hari ini....aku nak cerita perihal ofis aku...(sejak bile lak aku ade ofis kan)....

nie la meja aku kt ofis.....kecik dan comel..hahahahaha

aku nak cerita tu aje sebenarnye.....

takde bnde nak tulis...tapi so far banyak benda dah aku dapat belajar..walaupun aku tak praktikal jauh2...tapi yang penting pengalaman kan......

teringin nakpergi luar negara.....tapi...rezeki takde lagi.......sedey je mood aku kn...haahahahahaha...

anyway.....

aku percaya satu hari nanti aku dapat pergi jugak.........BERUSAHA CHONG.....!!!!!!!!

Wednesday, October 3, 2012

It is NORMAL....

hiii everyone.....

how are you today?????

nak speaking konon.....berselirat mulut aku.....nk speaking nie...kadang-kadang tu nak ngade speaking jugak la....hihihih

okey..mood hari ini nak bagi korang tengok gambo......gambo sape???gambo aku la.....dah kate suke amik gambo kan....nk jadik photographer.......coming soon...........insyaAllah..one fine day....doa2 kn aku ek....


so....sekarang aku hidangkan korang dengan hidangan yang paling enak....iaitu.....gambo aku...hihihiihiii...







banyak lagi sebenarnye......tapi kang termuntah lak korang tengok....so aku stop kat sini aje la....hihihihi...

have a nice day everyone......

And remember..Allah always with us....InsyaAllah

Tuesday, October 2, 2012

~PRAKTIKAL~

assalamualaikum wbt.....


selamat pagi dan pergh sangat lame aku tak update blog aku yang terbiar ini.......kesian die.......sori la korang....line tak bape ok dan aku jugak mood mala menguasai diri......

okey.....sekarang aku nak bagitahu deka korang yang aku dah mula praktikal sejak 10.9.12 lagi.......dah nak dekat sebulan jugak la aku intern kat sini......so far seronok jugak......ade macam-macam benda yang aku belajar..maklumlah selama ni aku intern kt lua....bukan dalam ofi...kali nie...banyak dalam ofis.....


aku jugak akan ke lapangan jugak...tapi bukan dalam waktu terdekat ni la......aku sorang aje yang intern bahagian pertanian....budak-budak lain semua bahagian ofis aje.....sedey......


tapi dieorang sporting aje....n by the way........aku jugak la yang paling tue..antara dieorang.....serius.......umur aku dah 24....dieorang baru 20..hihihihi..tapi aku tak kisah pn....ok aje bah.....hihihihi


okeyla......nanti aku merapu lagi ok........nak sambung buat kerja nie.....



saje je letak gmbo nie....motipp....xde.....