Pages

Thursday, December 20, 2012

My Pets......

Assalamualaikum.....

hai semua.....hari ini aku nak mula dengan binatang peliharaan......mesti ramai yang suka jika mereka ada binatang peliharaan sendiri.....maka dengan ini, kucing adalah satu pets yang paling orang suka untuk dibela kan....aku memang dah agak dah....nak-nak kucing tu muke cumil dan manja.....gedik-gedik sikit...ahh memang tak boleh menolak......



ha...kan aku dah cakap...memang cute giler la kucing-kucing nie.....tapi aku tak boleh nak bela......anak saudara aku tu alergik dengan kucing...maka aku terpaksa lah melupakan hasrat membela kucing yang cute seperti di atas.......

tapi gegeh jugak nak membela pets......aku pun dah lame takde pets nie.......since Awang....si burung tiung mati.......sedih wooo.......

aku pun pergi la kedai pets nak beli ikan puyu....tapi owner tu cakap ikan puyu sudah habis.......sedih.....
tengok-tengok sekeliling kedai tu.....ternampak la seekor binatang yang cute ini.....TADAAA>>>>>>


Ini adalah si cumil yang suka memanjat.....kesian die seekor sahaja....dun worie nanti mami beli seekor lagi ok...bagi teman......so u'll not lonely no more.....hihihihi

nama die....TUCK.....dan dia adalah kesayangan...next time aku beli lagi yang seekor......aku bagitahu korang ek.....dah terfikir nak beli hamster....tapi belum lagi........kena fikir lagi.....takot tak boleh nak jaga banyak- banyak.........ade idea....bole bagi komen nak beli pets pe lagi.....selain kucing.........=)

Hadiah + Ole-ole

salam semua.......

have a good day everyone.....

today nak cerita tentang hadiah dan juga ole-ole yang aku dapat........My Incik Panjang ucuk sudah balik dari Thailand.....hihihih...I'm happy sangat-sangat....Maka dengan itu...last weekend die datang Kuantan....kami pun melepak la same-same......with my Mom, Sis dan Lil Sis....isk mane leh keluar berdua....hihhihi....lebih best keluar ramai-ramai...baru happening....dan yang paling penting dapat banyak ole-ole dan hadiah........=)


yang nie paling happening.....i like...



terima kasih lalink.....faham sangat diriku ini....hihhii......=)

Tuesday, December 18, 2012

too much too handle


But i know..always keep FAITH in ALLAH......
only Him knows the best for Us...
InsyaAllah..amin

Friday, December 14, 2012

Terima Kasih...

salam semua.......hope everyone in the good condition today....i'm just wanna rambling about anything that people might think its just a small little things.....

ok...dah takyah nak merapu nak tulis omputih bagai......aku nak cerita pasal terima kasih......perkataan yang mungkin semua orang suke dengar tapi jarang sebut.....betul tak....

kita jarang berterima kasih atas beberapa perkara yang dirasakan tidak perlu untuk mengucapkan terima kasih..umm...semua orang memang ada berfikiran sedemikian....oleh iut,mari kita mula mengucapkan terima kasih.......


TERIMA KASIH......

bukan susah pun korang nak ucapkan....pendek dan ringkas..betul tak.....
Oke aku nak cerita kat korang......dulu aku nie boleh dikatakan sebagai orang yang payah sangat lah berterima kasih pada orang...yes i admit......i'm the one like that, but it was before...before someone let me know about those words....a simple words that can change everything.....bile kite meminta pertolongan daripada orang lain, kan lebih bagus jika kita berterima kasih untuk pertolongan itu.....betul tak....kawan aku pernah nasihatkan aku pasal benda ini...dan aku ingat benda ini sampai bile-bile......InsyaAllah....


okey......mulai hari ini.....mari kita mula menggunakan perkataan terima kasih untuk setiap pertolongan yang kita dapatkan daripada sesiapa pun....






thank korang.......sudi membaca blog yang tak seberapa ini.......=)

Monday, December 10, 2012

Peringatan (Untuk diri sendiri Jugak)

haii everyone......

have a great weekend everyone.......it's Monday......

cewah.....aku nak speaking London.......kadang-kadang tu galak gak nak beromputih kan.......nak improvekan skill aku nie...lama dah berkarat karang....tak susah pun.....kadang-kadang nyanyi lagu pun dah ok untuk improve....then aku cari la maksud lagu tersebut.....tu la yang aku praktikkan zaman sekolah dahulu......hampir 7 tahun meninggalkan zaman sekolah,semua moment tu masih lagi segar dalam ingatan aku...

pengalaman sepanjang persekolahan memang sangat lah best......aku tak tahu la kalau ada antara korang yang tak suka zaman persekolahan.....pada aku,zaman tu banyak mengajar aku erti persahabatan, perkongsian, dan juga pengalaman yang baru......

pergaduhan antara kawan juga banyak mematangkan fikiran aku, kadang-kadang kita tak sedar yang kita sentiasa melakukan kesilapan dan telah mengakibatkan pergaduhan dan tidak persefahaman...dan akhirnya daripada berkawan, jadi musuh.......betul tak....semua itu dah aku lalui sampai satu tahap aku dah tak nak berkawan, tapi MAK adalah orang yang paling banyak nasihat aku melalui zaman tersebut...menangis dengan MAK...berkongsi rasa dengan MAK....dan sehingga sekarang masih memerlukan MAK untuk membimbing aku.......I LOVE YOU MOM.....

So kepada adik-adik,anak murid cikgu....kepada semua rakan-rakan yang mengenali diri ini..aku hadiahkan korang dengan nasihat yang ku rasakan berguna.....Alhamdulillah....kita masih diberikan kesempatan untuk berbakti dan diberikan nikmat oleh Allah untuk bernafas dibumi Allah ini........sentiasa lah beringat bahawasanya.........MAK itu adalah segalanya bagi kita.....iye mungkin aku tak mengalami lagi fasa perubahan daripada segi status...namun, kawan-kawan yang sudah menjadi ibu...akan mengalami betapa besarnya perngorbanan MAK kita.............aku hanya mampu berdoa dan memohon semoga MAK aku diberikan kesihatan dan dimurahkan rezeki ke atasnya untuk terus berbakti kepada keluargaKu.....semoga MAK dipanjangkan umur dan dapat mencapai semua yang diimpikan olehnya.....


Aku bukan anak yang terlalu baik, kadang-kadang aku berdosa juga dengan MAK aku, tapi aku takkan sampai hati melukakan hati MAK aku.....Ya Allah..berikan aku petunjuk agar diri ini tidak terleka dengan nikmat duniawi......semoga aku tidak tergolong dalam golongan anak durhaka.......amin...




Ini MAK aku......
dia adalah wanita paling cantik pernah aku jumpa....
seorang wanita yang tabah dan baik hati,pandai memasak dan juga rajin
...........I LOVE YOU MOM.........















Friday, December 7, 2012

Anak-Anak

Salam semua....

selamat hari Jumaat......

okey...after awhile......aku sepikan diri dari menulis blog aku ni...aku sebenarnya agak sibuk menjalani latihan    industri aku....bulan ini....bulan yang terakhir,tinggal lagi 3 minggu......sudah sampai ke hujung tahun 2012....masa yang cepat berlalu...aku masih terkaku.....


okey......lagi nak merepek dengan korang pasal anak-anak aku yang tersangat comel itu, mereka tu...pengubat luka di hati.....tahu tak......tengok aje muka dieorang.....hilang marah..........so no wonder la.....anak itu satu anugerah.....walaupun bukan anak aku yang sebenarnya........hanya anak sedara...tapi aku bahagie aje.....







si kakak NURUL IMAN
si Adik MUHAMMAD AMMAR RAYYAN

DEDE (stand for makde ok)
LOVE all of you.......nanti kite jalan-jalan lagi okey.........=)

Tuesday, December 4, 2012

Apa nak buat???

salam semua........

hari ini..mood tak berapa nak baik...sebab tak dapat mnum Old Town white coffee hazelnut......malas nak buat.......hahahhahaha

so.......aku dah nak tamat LI....tinggal lagi hampir sebulan.......macam tak sangka aje la....hihihihii.....

pelan aku pasnie adalah..............................................>>>>>>>CARI KERJA

banyak jugak la aku dah apply tapi tak tahu la.....ade rezeki ade la......tapi aku nak berehat sekejap kot....penat la kerja.....cewah....penat la sangat.............


dan yang paling penting--------------------------------------


takde mood jugak...sebab budak kt atas nie takde.....he' not in town....rindu.........

HAPPY ANNIVERSARY MY MUCHUK
4 DECEMBER 2012
4th years already...














Monday, December 3, 2012

Selamat Bertunang Sis

salam semua....

makin lama aku tinggalkan blog aku nie terbiar dan berhabuk dah...

makin sibuk dengan aktiviti harian yang makin stress.....hahahhaha

ok..aku bukan nak mengarut tapi aku nak cerita tentang Enggagement akak aku....Alhamdulillah 24 november 2012 hari bersejarah buat akak aku..die dah bertunang.....melangkah ke satu fasa yang lain..hiihhiii..

Buat sendiri.....simple aje kami buat....











Selamat Bertunang Sis.....HOPE U'LL BE HAPPY AND ALWAYS IN BLESS.....