Pages

Thursday, February 16, 2012

judging before knowing

salam semua
masih berkesempatan untuk aku menulis dalam blog aku nie.....dulu before ada blog aku selalu jugak la buat notes kat facebook tu..aku tulis bile aku rasa nak menulis...kadang-kadang apa yang aku tulis pun aku tak kisah sangat..as long as aku tulis dan dapat puaskan hati aku time tu..
iyela..tak semua yang kita rasa kita akan luahkan..so cara terbaik adalah aku meluahkan dengan menulis..orang cakap tulis pakai hati..otak yang impulskan perkataan untuk bagitahu tangan menaip..hahhaha..ayat aku dah giler di situ..so  berkenaan dengan tajuk entry aku kali ini,
judging before knowing....
hahah...ini semua pernah terjadi dekat kita kan...semua orang akan menilai terlebih dahulu daripada mengenali...ha kadang-kadang aku pun buat benda yang sama...tapi sekarang aku dah sedar..aku selalu kena...nak2 mule2 orang nak kenal dengan aku..kenapa?????????????
soalan yang sering aku tanya pada diri aku sendiri.....sebab muka aku sombong....then now i'm know it....
tapi tak bermakna aku nie seorang yang sombong....dah memang aku nie bukan jenis yang suka senyum cam kerang busyukk..so macam mana...tapi aku dah tak kisah dah....orang yang mengenali aku akan tahu perangai aku yang gile-gile...
serius aku ni bukanlah sombong pun...hanya sombong dengan orang yang sombong dengan aku je..ha boleh tak kalo macam tu???
sebab..aku tahu...senyum kena ikhlas...semua yang kita wat pun semua kena ikhlas..
.ikhlas dengan niat, bukan dengan kata-kata...

sehingga itu..kita berjumpa di laen entry okey...
aku nak berehat....
banyak pulak ayat aku nak karang...
so semoga selamat membaca...
terima kasih semua yang sudi singgah kat blog picisan aku ini.....