Pages

Friday, October 12, 2012

Rezeki...

Assalamualaikum.....

salam Jumaat semua...hari terakhir bekerja untuk minggu nie.....perh...serius aku memang sangat tunggu hari jumaat ini...sebab...motiff????? hari jumaat adalah hari rehat yang panjang.....hiihhhihi..boleh rehat lame2 sikit...hari jumaat jugak tak banyak kerja yang aku buat....bukan ke best tu.......oke la...aku dah mengarut dah nie....anyway aku nak cerita tentang rezeki..ALhamdulillah....rezeki itu Allah yang bagi...kite cuma boleh mencari rezeki,tapi kalau itu bukan rezeki kita..kita tak akan dapat jugak......betul tak???? sila angkat tangan jika anda bersetuju...

Al kisahnya.......semalam aku dapat rezeki dari bos......macam tak sangka aje la kan..semua pelajar prkatikal bos bagi......iye lah kan..kiteorg nie kan pelajar praktikal aje..bukan pekerja sebenar pun..tapi bos bagi jugak.....sedekah katanya....Alhamdulillah.....semoga makin banyak rezeki bos....

sebab tu aku selalu set in my mind...bile kite ikhlas tolong orang....Tuhan akan bagi rezeki dalam bentuk macam-macam yang kita tak jangka...kadang-kadang kita mengeluh dan tidak bersyukur..aku jugak termasuk dalam kalangan tersebut, menyalahkan takdir dan tidak pernah bersyukur menjadikan kita semakin lupe....
jodoh
Ajal maut
rezeki

semua Allah dah tetapkan untuk kita.....usaha tawakal dan sentiasa percaya pada kehendakNya adalah kunci utama.....Solat,bersedekah,bermurah hati dan melakukan segala pekerjaan dengan ikhlas adalah sangat penting......InsyaAllah...Allah tahu apa yang kita lakukan..kekhilafan kite akan mengajar erti kedewasaan dan bagaimana untuk menangani masalah tersebut......

maka dengan ini....tamat lah sembang jumaat kali nie...aku bagi ceramah pulak dalam blog aku nie....ini sekadar renungan bersama....yang mana perlu diperbaiki...kite perbaiki...insyaAllah....