Pages

Monday, December 10, 2012

Peringatan (Untuk diri sendiri Jugak)

haii everyone......

have a great weekend everyone.......it's Monday......

cewah.....aku nak speaking London.......kadang-kadang tu galak gak nak beromputih kan.......nak improvekan skill aku nie...lama dah berkarat karang....tak susah pun.....kadang-kadang nyanyi lagu pun dah ok untuk improve....then aku cari la maksud lagu tersebut.....tu la yang aku praktikkan zaman sekolah dahulu......hampir 7 tahun meninggalkan zaman sekolah,semua moment tu masih lagi segar dalam ingatan aku...

pengalaman sepanjang persekolahan memang sangat lah best......aku tak tahu la kalau ada antara korang yang tak suka zaman persekolahan.....pada aku,zaman tu banyak mengajar aku erti persahabatan, perkongsian, dan juga pengalaman yang baru......

pergaduhan antara kawan juga banyak mematangkan fikiran aku, kadang-kadang kita tak sedar yang kita sentiasa melakukan kesilapan dan telah mengakibatkan pergaduhan dan tidak persefahaman...dan akhirnya daripada berkawan, jadi musuh.......betul tak....semua itu dah aku lalui sampai satu tahap aku dah tak nak berkawan, tapi MAK adalah orang yang paling banyak nasihat aku melalui zaman tersebut...menangis dengan MAK...berkongsi rasa dengan MAK....dan sehingga sekarang masih memerlukan MAK untuk membimbing aku.......I LOVE YOU MOM.....

So kepada adik-adik,anak murid cikgu....kepada semua rakan-rakan yang mengenali diri ini..aku hadiahkan korang dengan nasihat yang ku rasakan berguna.....Alhamdulillah....kita masih diberikan kesempatan untuk berbakti dan diberikan nikmat oleh Allah untuk bernafas dibumi Allah ini........sentiasa lah beringat bahawasanya.........MAK itu adalah segalanya bagi kita.....iye mungkin aku tak mengalami lagi fasa perubahan daripada segi status...namun, kawan-kawan yang sudah menjadi ibu...akan mengalami betapa besarnya perngorbanan MAK kita.............aku hanya mampu berdoa dan memohon semoga MAK aku diberikan kesihatan dan dimurahkan rezeki ke atasnya untuk terus berbakti kepada keluargaKu.....semoga MAK dipanjangkan umur dan dapat mencapai semua yang diimpikan olehnya.....


Aku bukan anak yang terlalu baik, kadang-kadang aku berdosa juga dengan MAK aku, tapi aku takkan sampai hati melukakan hati MAK aku.....Ya Allah..berikan aku petunjuk agar diri ini tidak terleka dengan nikmat duniawi......semoga aku tidak tergolong dalam golongan anak durhaka.......amin...




Ini MAK aku......
dia adalah wanita paling cantik pernah aku jumpa....
seorang wanita yang tabah dan baik hati,pandai memasak dan juga rajin
...........I LOVE YOU MOM.........