Pages

Thursday, March 14, 2013

Dan Ianya terjadi


Assalamualaikum semua…
Dah lame jugak dan berhabuk sudah blog aku ni….masa tidak mengizinkan aku nak update blog tersayang aku ni….well semua dalam keadaan baik sahaja….masih lagi dalam pemburuan pekerjaan..masih lagi tiada rezeki…..InsyaAllah akan tiba waktu untuk itu…kena sabar dan usaha serta tawakal….

Sebenarnya bukan nak mengarut pasal aku…tapi mood aku yang tak berapa nak elok nie membolehkan aku dapat idea nak tulis kat blog aku ni…Semua berkaitan dengan kawan…remember..not everyone will likes you….sbb korang pun bukan suke semua orang pun kan….topik ni….general sangat…and not for those yang agak-agak terasa tu mintak maaf la…..

Kite kawan dah lame….
Kenal juge masa kite tiada apa-apa
Kenal melalui zaman persekolahan….
Sehingga meniti masa remaja dan dewasa
Alahmdulillah masih diberi kesempatan untuk berbicara
Walaupun kite jarang bersua
SMS, twitter,Facebook dan alam maya jadi pengantara
Untuk mengetahui cerita semua….
Namun begitu jagalah ketika berbicara
Akan mengundang bala bencana
Kerana mulut badan binasa
Begitulah peribahasa dahulu kala..

Wah bermadah helah pulak aku…..dan sebenarnya..bak kata Yuna…..aku nak bagitahu yang kita ni kalau pun nak bergurau tapi berpada lah..kadangkala mungkin pada kite ianya gurauan tapi pada sebelah pihak yang lain ianya seperti sindirian…tujuan kan dah lari….dan lagi satu….pada kita sekadar perkongsian tapi pada mereka seperti menunjuk-nunjuk dan memperkecilkan seseorang….sebab tu la kite kena beringat.bukan main cakap aja….kadang-kadang fikir la dahulu sebelum kita nak luahkan apa yang kita nak..Aku mengaku yang aku bukan la baik atau berpura-pura baik untuk  mengih simpati or whatever yang korang nak anggap…tapi sesame manusia nie…taraf kita sama je…tak kire lak kerja korang tu pangkat tinggi or rendah ataupun tidak bekerja…hormat menghormati tu kan yang paling bagus…budi bahase kan budaya kita…..
…if orang bagi pendapat kita terima la….bukan nye nak kutuk bagai..nak compare-compare bagai…not so nice la buddy….
Aku mintak maaf la if entry kali ni panjang dan penuh dengan emosi..ini yang aku rasa sekarang…..aku mintak maaf andai aku terkasar bahase dan luahan aku yang tek seberapa ini…