Pages

Thursday, February 14, 2013

Bawak Anak-Anak Berjalan-jalan

salam semua...

tajuk pun dah mak2 sangat kan..bawak anak2 jalan2 memang dah jadik satu kewajipan dan rutin dah bagi keluarga aku ni...kalau ada masa lapang dan kebetulan masa cuti..memang selalu la cuti-cuti dan lepak sama2...bagi aku aktiviti ni satu aktiviti yang sihat dan mengeratkan hubungan kekeluargaan sangat.....nampak tak kat situ..Aku tak tahu la pe pandangan korang tentang hal ni..tapi pandangan aku memang bagus dan harus dilakukan sekurang-kurangnya setahun sekali la bagi keluarga yang tidak mempunyai masa lapang yang banyak...By the way...last week famili aku dah plan untuk pergi Pulau Pinang. Motipp sebenar nak ambil barang adik aku....alang-alang dah ke situ, berkesempatan lah pergi ke majlis pertunangan kawan adik aku ni...tahniah dan selamat bertunang NINI........




selesai aje majlis NINI, kami pun balik ke kuantan semula.....mujur lah time kami balik tu jalan tak jem dan perjalanan kami Alhamdulillah berjalan lancar........Keesokan harinya pulak...nak pergi hantar anak buah aku tu pergi balik kampung.....Ahh comel aje tengok akak dan adik jumpe siap hugging and kissing each other gitu.....maka bawak la si Kakak dan si Adik berjalan sekitar bandar......







Kecomelan berganda kan....tengok adik yang renek nie...alahai comel nye die...terkedek-kedek.....tak boleh tahan tengok.....die jugak sangat suke kucing.....habis semua kucing die kejar tao.....si akak pulak tak boleh dengan kucing....bantai la korang berdue nie...kakak dah makin manis dan feminin okey...bukan macam dulu...nak pergi ekolah pun dah pandai nak berlosyen bagai....siap ade perfume lagi....alahai anak...macam2 ragam korang buat dede tak tahan....perangai dieorang ni lah buat kite jadik sejuk hati..nak marah pun tak jadik....walau kadangkala terlepas jugak amarahnya......

p/s : DEDE harap akak dan adik jadik anak yang baik dan mendengar kata ok.....jadik insan yang berguna dan beriman...InsyaAllah...dede doakan korang semua sihat,selamat dan cepat2 membesar......=)