Pages

Friday, November 1, 2013

Percutian Keluarga Part 2

Assalamualaikum......


seperti yang aku janjikan...untuk menyambung percutian keluarga aku bahagian 2....mule2 aku dan keluarga melawat Pusat pemuliharaan Gajah.....kemudian kami terus bergegas ke taman rusa pulak...ha kan.....bukan boleh kiteorang nie kalau pasal binatang...kemain semangat nak pergi nye....

pintu masuk ke taman rusa
Apa lagi la kami.......tapi sebelum korang nak masuk..korang kenalah daftar dahulu....maksud daftar tu, kena bayar tao....rm2.00  per person.... dan yang penting..di sini jugak korang akan dapat sticker untuk ditampal....menandakan yang korang dah daftar dan boleh la masuk ke dalam taman tersebut.





dekat sini jugak korang boleh bagi makan rusa dengan sendiri...makanan diberikan secara percuma. kami sekeluarga apa lagi..memang eksaited la kan.....berebut jugak la nak bagi makan rusa tu...tapi ada jugak yang degil, main campak aje makanan dan kena marah dengan penjaga rusa tersebut. Memang la haiwan, tapi kenalah layan dengan elok.....bukan main hentam buat sesuka hati......best apa dapat bagi makan live lagi....




giler hebat aku.....hhahahahaha
Kalau korang dapat kesempatan untuk pergi dekat sini, aku sarankan korang pergi ke taman rusa ini..macam-macam korang dapat info dan pengetahuan. Sebab banyak benda boleh dipelajari dan kita akan lebih menghargai binatang.

aku dah tunaikan janji ku nak update untuk korang.....memang la lambat..mintak maaf la korang....bertindih-tindih entry aku nak buat..ginilah jaiknye..nampak tak permainan kat situ.....


harap-harap korang dapat info dengan entry aku kali ni......bukan mahal pun korang......dan yang penting seronok. Dapat luangkan masa dengan famili.....Famili adalah keutamaan tao korang......jangan lupa tu......=)