Pages

Thursday, November 7, 2013

Allah sentiasa Ada...

Alhamdulillah.......salam semua....

mood nak menulis dah ada balik....maklumlah kadang-kadang kekangan masa dan kerja serta line internet yang takde memang mengganggu....tapi bile datang mood tu...tak boleh tidak nak jugak menulis n mencoret....entry kali ni...just nak sharing some tips untuk pelajar SPM yang dah pun bermula semalam..kepada bekas anak murid cikgu...cikgu doakan kalian boleh menjawab dengan tenang dan curahkan semua ilmu yang kalian baca dan fahami....In Sha Allah.....beroleh kejayaan....
  • tips - tips 
  1. Banyakkan solat sunat dan solat hajat
  2. Mintak maaf daripada kedua orang tua.
  3. Mintak maaf pada guru-guru dan rakan-rakan
  4. Mengulangkaji dengan suasana yang tenang
  5. Memahami bukan menghafal.
  6. Banyakkan bertanya dan berbincang dengan guru dan rakan-rakan
  7. Banyakkan selawat.
  8. Tidur awal.
  9. Menjaga pemakanan dan kesihatan.
  10. Bangun tidur dengan niat untuk menjawab dengan tenang. 
beberapa tips yang aku biasa buat masa aku belajar dahulu dan aku praktik kan sampai sekarang....yang penting niat korang semua. Kita dah usaha dan lepas tu....kita tawakal pada Allah...

walau apapun, jangan pernah menjawab dengan niat nak meniru ye adik-adik sekalian......tak baik....gunakan akal yang Allah bagi pada kita dengan sebaiknya....jangan suka ambil jalan mudah..,kalau tak lalui jalan yang sukar dan susah..kita takkan hargai masa senang itu nanti kan.....

Akhir kata.......Allah sentiasa Ada dengan kita...bila-bila masa dan ketika...Banyakkan berdoa agar beroleh ketenangan daipadaNya. Restu ibu dan bapa serta guru-guru juga membolehkan kejayaan milik anda semua....Usaha tanggan kejayaan...Good Luck untuk SPM dan semiga korang berjaya dalam semua bidang yang korang pilih.......

harap-harap tips ini dapat membantu korang dalam menghadapi peperiksaan..amin....