Pages

Friday, May 23, 2014

Kerja Harus Buat

Assalamualaikum...

selamat hari jumaat......yeah esok cuti....kemain eksaited uolls

Okey kali ini nak cerita tentang kerja yang harus buat. Macam-macam sebenarnya kerja kena buat..tapi kengkadang tertangguh jugak.betul tak. Apa yang perlu untuk bagi kerja tak  tertangguh??

  • Set alarm dekat Hp atau Jam loceng
Benda yang selalu aku buat, contoh nak bangun pagi pergi kerja kan, Set alarm dekat Hp. pukul bape nak bangun dan make sure kite set awal la sikit, bukan apa takut terbabas lak nanti. Kalo boleh, alarm tu mestilah boleh kita tersedar dari tidur kan. Jangan lagu or ringtone yang tangkap leleh punya....daripada nak bangun terus tertidur dengan lenanya...
Sumber Encik Google..

kalau ada jam loceng macam nie lagi bagus...Hahaha kot-kot dengar terus bangun kot. aku guna Hp jela....tu pun ada masa jugak terbabas...terima kasih housemate tolong kejotkan aku....hihihihhi


  • Memo

Benda ini pun pada aku penting jugak, sebab bila kita tengok kita akan ingat kerja apa lagi yangk kita perlu ambil tindakan. letaklah sticky notes ke yang cute-cute bagi menarik dan tertarik untuk tengok. Contoh: kerja sekolah ke, meeting ke, kerja yang belum buat ke.
(tepek) or tampal or lekatlah dekat mana-mana yang dirasakan sesuai. Bila tengok terus teringat benda yang perlu buat untuk hari tersebut.




ha sebagai contoh...sticky note macam nie...berwarna warni uollss.....tertarik menarik sangat kan.....tak kisah lah pe yang korang minat, janji senang untuk lekat.

  • Self Reminder

Yang ini pulak, nak tak nak semua orang harus ada awareness tentang ini bukan, dah nama pun diri sendri bukan, takkan masih tak ingat pulak..kengkadang tu, ada la jadi lalai dan leka..tapi bila dah biasa ingatkan diri sendiri tugas kita apa kan senang. Contoh : baju tak basuh lagi, kete tak bayar lagi, rumah sewa tak bayar lagi, hutang tak bayar lagi..benda-benda macam ni memang wajib la kena ingat sendiri ye dak?? jangan buat-buat lupa pulak...hihihhi (peringatan untuk aku jgk) .








P/S : Sama-sama saling ingat mengingati kan amalan yang baik. till then bubye =)








Tuesday, May 20, 2014

Rutin Harian

Assalamualaikum wbt.

Kali ni aku nak cerita tentang rutin harian dan Supplement yang aku memang ambil hampir 3-4 bulan. Dan aku sangat berpuas hati dengan hasilnya.. Alhamdulillah kulit pun dah makin cerah, badan pun makin cergas dan bertenaga serta hidung pun dah tak gatal-gatal. Sperti entry yang lepas, aku ada review pasal PERLA COFFEE dan CUCURMA MANGGA CURE kan.. 2 benda nie la yang aku jadikan rutin harian aku.

Cucurma Mangga Cure
  • Untuk kesihatan dan juga resdung aku. Khasiat kunyit putih yang kita jarang ketahui adalah boleh merawat kanser korang.
  • Boleh merawat resdung, sebagai contoh: bila resdung nafas or mulut kita berbau bukan? bila kita ambil supplement CMC nie, semua masalah itu boleh hilang. 
  • Jerawat boleh hilang dan kecut dengan cepat. Muka tidak berminyak dan ada yang senang bangun pagi lepas consume CMC ini.
  • Hilangkan masalah pening kepala yang teruk dan melegakan batuk serta selesema.
 Tapi aku nak bagitahu jugak, supplement ini tidak digalakkan ambil untuk ibu-ibu mengandung dan juga ibu-ibu yang dalam pantang. Tapi berita baik untuk mereka-mereka ini, anda boleh memakainya sebagai Mask.  Jadi, jangan susah hati ye uolls.... dan kalau mana-mana yang jenis susah nak telan kapsul or pil, juga boleh buat mask macam yang aku cakap tu..

CMC Full Pack RM85 untuk 60 biji dan Half pack RM45 untuk 30 biji

Perla Coffee

Untuk mencerahkan kulit dari muka sampailah ke kaki pulak, aku minum Perla coffee ni. Yela, aku nie bukanlah putih sangat pun, tapi kira nak cerahkan kulit la..bagi sekata gitu..perempuan kan uolls...nak la cantik gitu. Harusla jaga penampilan kan. Aku syorkan perla coffee nie sebab aku dah try dan nampak hasilnya. kelebihan lain yang uolls kena tahu jugak adalah:

  • Walaupun Perla coffee tapi tak rasa coffee pun, macam minum vanilla gitu..pada aku la rasanya.Tiada kafein dan tidak  memeningkan kepala.
  • Mencerahkan kulit dan  gebukan seluruh badan serta bagi tenaga jugak.
  • Mempunyai makanan sunnah habbatus sauda. dan juga serbuk mutiara yang berfungsi untuk mencerahkan kulit.
  • Bagi yang ada selulit, ianya dapat mencerahkan selulit dan mencerahkan parut-parut muda. Lama-lama boleh hilang terus.
  • Lelaki  dan perempuan boleh minum. Rasa yang sangat Sedap. Nampak kesan seawal 1-2 minggu.
  •  Ada kelulusan KKM, Dijamin halaldan produk muslim uolls...
PERLA COFFEE Rm50 untuk 1 kotak dan Ada 20 sachet

After 2 bulan consume


So, mana-mana yang nak dapatkan stok untuk CMC dan PERLA COFFEE boleh menghubungi aku di talian

Aien 
017-9615132




P/s : Nak cantik dan sihat kena rajin....... Untuk pengambilan CMC , Aku amik setiap malam sebelum tidur 2 biji. Dan minum PERLA COFFEE setiap pagi satu sachet sebelum pegi kerja..... itulah rutin harian yang lain dan yang basic tu k uolls......=)



Friday, May 16, 2014

Majlis Perkahwinan Nor Fatihah + Muhammad Azif

MAJLIS AKAD NIKAH
Tarikh : 2 Mei 2014
Lokasi : Kampung Kuala Triang
Masa: 9.00-11.00 malam

Assalamualaikum...

Seperti biasa nak update pasal kenduri kahwin, Kali ini nak cerita pasal  majlis persandingan kawan aku yang berlangsung pada 2.Mei.14-3.Mei.14.  Alhamdulillah dengan satu lafaz...Nor dah sah bergelar isteri pada Azif.







Majlis berjalan dengan lancar dan Alhamdulillah...semua dah selesai. Title pun dah bertukar ye Puan fatihah..

MAJLIS BERSANDING 

Tarikh :  3 Mei 2014
Lokasi : Kampung Kuala Triang
Masa: 11.00-5.00 petang



THE Bride and Bridesmaid






Pose pengantin

cantik nye kek pengantin

sesi potong kek oleh pengantin

Semua dah settle dan hari sebelum tu..Adik kembar pada pasangan Nor ni iaitu Ipah dah selamat melangsungkan majlis akad nikah beliau....

wawa,Dya,Ipah,Ain

Pengantin-pengantin baru


Dan Akhir kata dari aku...SELAMAT PENGANTIN BARU...semoga beroleh kebahagiaan hingga jannah korang...semoga cepat-cepat dapat baby macam Puan Wawa kita.....coming soon dapat anak sedara baru..hihihi 
Selamat menjalani kehidupan baru Puan Fatihah dan Azif.......kahwin dah aokmer ek....bercinta dari zaman sekolah rendah lagi..Akhirnya bersatu jua..Alhamdulillah.......=)




till then




















Monday, May 12, 2014

Masih dalam proses penyesuaian diri

Assalamualaikum..

tajuk pun dah tahu kan......nak buat macam mana...tuan blog memang sibuk kebelakangan ini....takde masa nak update.....so chill and relax....

Ada banyak dah entry tertangguh sebenarnya....nanti aku update ye.....sekarang masih dalam proses adaptasi......kerja memang tak pernah habis..ambil masa wei nak adapt, bukan pernah pun buat kerja nie...masih belajar..masih hijau orang kata....need time and adjustment....=)



till then................