Pages

Monday, September 8, 2014

Tengok BUAYA

Assalamualaikum semua

Hari sabtu hari tu, aku dah janji dengan anak saudara aku nak bawak dieorang jenjalan. So, dah janji dengan budak kan...mestilah dieorang tuntut uollss....Dan aku pun bawak la dieorang pergi..Well macam biasa la kan....Mini Zoo dekat Kuantan tu mestilah Taman Teruntum.. Lama jugak la aku dah tak bawak dieorang pergi sana. Macam-macam dah tambah. Dan da makin banyak aktiviti boleh buat dengan anak-anak.

   
Cantik kan...nie yang baru tambah...


Permainan baru jugak...eksaited tengok..

Yang paling penting jugak...buaya dah makin banyak...dan ada banyak jugak anak-anak buaya. Seronok la anak-anak buah aku tu tengok nye.....Eksaited kemain lagi......dulu kecik je buaya nye...Sekarang dah makin besar.....seram pulak tengok.....ngeri uollss..teringat cerita buaya-buaya tu....


nampak tak eksaited nye semua tu...hihihihi

Dulu tak banyak macam ni..sekarang buaya dah bertambah..yea yea

Lepas tu pulak...sekarang dah boleh bagi makan Rusa....Dulu takde pun..tengok luar pagar jela....sekarang dah makin upgrade dah....bagus-bagus...




Adik takut dengan rusa...

kakak jugak steady....hebat kakak
End up...die yang makan...takut punya pasal

Okey...untuk bagi makan pada Rusa, bayaran rm1.00 untuk satu ikat kacang panjang...Korang sampai je dekat tempat Rusa tu, korang akan nampak pekerja di tepi jalan. ha beli dekat dieorang lah.....

Teteh, Amar dan Nenek...... happiness

Lepas settle tengok binatang tu...ape lagi kan....balik la rumah...tapi si Amar tu taknak balik....eksaited terlebih dengan binatang ni..hihihi...

dekat dalam Mini Zoo ni jugak ada orang jual makanan, taman permainan untuk kanak-kanak. Ada jugak sesi tunggang kuda. Cuma time aku pergi kali ni kuda tu takde..... So far, masuk masih lagi free... Cuma untuk pertunjukan belah malam aje ade bayaran dikenakan.Kalau tak salah aku dalam rm3.00 sekali masuk. Betulkan kalau aku salah ek orang kuantan. Sebab aku pernah pergi sekali aje....hihihi..lupa dah berapa sebenarnya. Tapi tak mahal la...Affordable untuk famili.... Sekali sekala kan...bawak anak-anak jalan.....




till then.....






See ya......

Thursday, September 4, 2014

H.O.B.I

Assalamualaikum....

hujung minggu yang panjang untuk aku.....seronok dapat balik rumah dan habiskan hujung minggu dengan famili.macam biasa la, hujung minggu memang ada kenduri kendara. kali ni kenduri sepupu aku lak... tapi untuk entry kali ni nak cerita tentang hobi. Semua orang ada hobi ye dak??? kalau zaman dulu-dulu hobi nak kumpul setem, memancing, membaca buku cerita, menyanyi la...bagai-bagai hobi la nak sampai ke besar tu. dalam biodata mesti ada perihal hobi. hahahhaa...kalau tengok balik buku-buku lama tu gelak aje sensorang uolls....kelakor sangat la....kalau hobi kumpul setem tu macam gah sangat dah. Padahal nak beli setem pun tak pandai.hihihihihi..

Anyway, kali ni nak share tentang hobi aku, yela selain bela binatang peliharaan aku suka jugak buat koleksi kaktus. Kenapa kaktus?? sebab senang nak jaga..lagipun aku memang suka kaktus. Berduri dan cantik.. Ala-ala cantik tapi kena berhati-hati nak pegang. Ha gitu uollss....ada kaitan tak??? pedulik la...janji aku feeling gitu..okey ape...hahahhaa

Antara koleksi kaktus yang aku ada....













Tapi kaktus ni ada kat rumah aku la.Aku tak bawak pegi rumah sewa...senang nak maintain kt rumah tu...Terima kasih jugak kat mak yang banyak tolong jaga, tolong siram time aku takde kat rumah. Biasa beli memant time bercuti dekat cameron la... Maklumlah situ dapat murah sikit. tapi dalam pasu kecik la. Sekarang da besar kena cari pasu besar sikit. Ada jugak yang dah berbunga tao....Seronok la tengok kaktus tu makin besar.


Aku ade jugak feeling-feeling nak buat mini garden gitu......tapi memang penuh dengan kaktus la. Mak aku lak nak buat mini garden untuk orkid die... ha sesuai sangat uolls.....




ha ala-ala macam nie (sumber google)






cantik kan... (sumber dari google)

lebih kurang macam dalam gambar tula angan-angan aku ni ha...InshaAllah mana tau satu hari nanti aku dapat laksanakan.....amiin