Pages

Wednesday, July 16, 2014

Sungai Berkelah (THROWBACK sangat)

Assalamualaikum...

(Entry lama baru nak Post)
hujung minggu lepas.....kami sekeluarga plan nak pergi jenjalan la....tapi end up pergi piknik dekat Sungai Berkelah. Kalau korang pernah dengar, Sungai berkelah ni dekat Gambang. Kalau dari rumah aku, tak delah jauh mane. So kami pun prepare la barang-barang yang nak di bawa. Sebab tak berapa nak rajin kan..kali ni kami tak masak..hihihihi

Yang penting kena bawak baju spare. Kan nak mandi sungai..... bawak anak-anak buah berkelah la pulak...lagi pun sebab nak meraikan hari lahir Ayah dan anak buah aku..Iman tu.... dah 6 tahun dah umurnye...dah mula sekolah tadika dah pun...Alhamdulillah...

Nak masuk Sungai berkelah ni sangat la jauh ke dalam...ade jugak yang mandi dekat-dekat aje, tapi kira mandi sisa orang dekat atas la....hihihi..so Kami decide nak masuk lebih dalam lagi...sesiapa yang ade 4 wheel drive adalah digalakkan. sebab takut nanti kereta lekat dalam lopak. Jalan bukan jalan berturap, jalan tanah merah uollss.....tapi tu yang extreme nye kan.....Dah tu siap redah sungai tu lagi....kemain seronok budak-budak nie...Mak-mak budak pun eksaited uolss....termasuklah aku...jakun kejap...hihihihi

Lelaki-lelaki

perempuan sahaja


Lil bro dengan Mak

Sayang MAk Abah



Seronok bawak anak-anak buah mandi sungai.....feeling die lain sikit..nature place gitu......hihihihihi. Kalau nak pergi, korang kena make sure korang masuk simpang yang betul..mesti lalu papan tanda SUNGAI BERKELAH tu...dan terus masuk simpang.. Yang penting pergi reramai, baru la syok gitu....




till then......