Pages

Monday, September 8, 2014

Tengok BUAYA

Assalamualaikum semua

Hari sabtu hari tu, aku dah janji dengan anak saudara aku nak bawak dieorang jenjalan. So, dah janji dengan budak kan...mestilah dieorang tuntut uollss....Dan aku pun bawak la dieorang pergi..Well macam biasa la kan....Mini Zoo dekat Kuantan tu mestilah Taman Teruntum.. Lama jugak la aku dah tak bawak dieorang pergi sana. Macam-macam dah tambah. Dan da makin banyak aktiviti boleh buat dengan anak-anak.

   
Cantik kan...nie yang baru tambah...


Permainan baru jugak...eksaited tengok..

Yang paling penting jugak...buaya dah makin banyak...dan ada banyak jugak anak-anak buaya. Seronok la anak-anak buah aku tu tengok nye.....Eksaited kemain lagi......dulu kecik je buaya nye...Sekarang dah makin besar.....seram pulak tengok.....ngeri uollss..teringat cerita buaya-buaya tu....


nampak tak eksaited nye semua tu...hihihihi

Dulu tak banyak macam ni..sekarang buaya dah bertambah..yea yea

Lepas tu pulak...sekarang dah boleh bagi makan Rusa....Dulu takde pun..tengok luar pagar jela....sekarang dah makin upgrade dah....bagus-bagus...




Adik takut dengan rusa...

kakak jugak steady....hebat kakak
End up...die yang makan...takut punya pasal

Okey...untuk bagi makan pada Rusa, bayaran rm1.00 untuk satu ikat kacang panjang...Korang sampai je dekat tempat Rusa tu, korang akan nampak pekerja di tepi jalan. ha beli dekat dieorang lah.....

Teteh, Amar dan Nenek...... happiness

Lepas settle tengok binatang tu...ape lagi kan....balik la rumah...tapi si Amar tu taknak balik....eksaited terlebih dengan binatang ni..hihihi...

dekat dalam Mini Zoo ni jugak ada orang jual makanan, taman permainan untuk kanak-kanak. Ada jugak sesi tunggang kuda. Cuma time aku pergi kali ni kuda tu takde..... So far, masuk masih lagi free... Cuma untuk pertunjukan belah malam aje ade bayaran dikenakan.Kalau tak salah aku dalam rm3.00 sekali masuk. Betulkan kalau aku salah ek orang kuantan. Sebab aku pernah pergi sekali aje....hihihi..lupa dah berapa sebenarnya. Tapi tak mahal la...Affordable untuk famili.... Sekali sekala kan...bawak anak-anak jalan.....




till then.....






See ya......