Pages

Monday, October 19, 2015

OMG.......will get married soon

Alhamdulillah...

Diri ni dah berdebar-debar dah ni......preparation masih lagi belum lengkap......hihii..semoga semua dipermudahkan.....doa yang baik-baik untuk majlis ni korang.....amiin....


Tuesday, August 18, 2015

Taman Rama-Rama, Kuala Lumpur

Assalamualaikum...

Entry ni dah berkurun dalam draf blog sebab lama dah tak jengah blog ni ha.....sekarang ni makin sibuk pulak dengan kerja.....aku rasa bulan 8 memang bulan yang sibuk kot,....hiihii teori aku boleh pakai ni...
Entry pun tengok tajuk dah tahu kan pasal pe.....lama dah kot kami pegi taman rama-rama ni....baru ni lah dapat post dalam blog.... Yang penting dapat bagi anak-anak sedara aku ni belajar macam mana kitaran hidup rama-rama. Yang paling eksaited sekali la dieorang tu..macam-macam tanya. sebelah dalam sebelum kita keluar dari taman rama-rama ni, adalah pelbagai jenis rama-rama yang telah di awet. dekat situ jugak tunjuk peringkat kitaran hidup rama-rama.

maka...inilah hasil dari kami pergi taman rama-rama tu....










Dapat jugak pegang.....hihi

Having so much fun








Next tirp plak ke Zoo negara.... nanti aku story lagi okay....

till then..

bubye

Wednesday, July 22, 2015

Salam Lebaran 2015

Assalamualaikum...

Selamat hari raya Aidilfitri buat semua
Ampun dan maaf sekiranya ada salah silap, terkasar bahasa...
Semoga kita saling maaf bermaafan sesama kita...


Thursday, July 2, 2015

Salam Ramadan

Asssalamualaikum..

Alhamdulillah bertemu lagi kita di dalam bulan ramadan yang penuh barakah...semoga sentiasa memperbaiki diri dalam bulan ramadan ini.... Syukur masih diberi kesempatan dan diberi kesihatan yang baik. Aku cuma nak wish SELAMAT BERPUASA kepada semua muslimin dan muslimat..

Walaupun dah agak terlewat jugak...baru sempat nak update blog aku ni...Alhamdulillah sudah 15 hari kita berpuasa, dan rasanya memang terlalu cepat masa berjalan... semoga semua sentiasa dirahmati oleh Allah dan dilimpahi dengan rahmat dan kasih sayang Nya

Amiin....

Wednesday, April 1, 2015

Short Vacay Part 2

Okey dah settle entry Short Vacay Part 1 kan....

Aku sambung lak short vacay part 2...... beria lak nak ber part2 bagai..... Maka, esok nye kami dah plan nak pegi IOI City Mall jela...dekat dan macam-macam ada.....Padahal nak makan Dip n Dip punye pasal.
Siapa paling gembire....hihi


happy face

serius...sedap nyum nyum

On the way balik dah

i love them....




Lepas jalan-jalan dan makan-makan semua......kami pun balik....serius kalau pencinta coklat tu memang best la makan dekat Dip n dip tu...tapi mana yang suam-suam kuku tu....bawak reramai kawan or jangan nak pilih yang betul-betul full of chocolate...Adik aku hampir muntah tengok aku dan tunang makan....padahal yang lebih kami makan...Mak aku pulak total lost dah...hihihhi....

 Tapi apa-apa pun.....short vacay kali ni....aku seronok dan paling best....dapat buat anak buah aku tu happy....Alhamdulillah...next time kita plan short vacay ke tempat lain pulak......

till then........

Tuesday, March 17, 2015

Short Vacay With Famili PART 1

Dalam sibuk-sibuk sempat jugak curik-curik masa planning pergi cuti-cuti dengan famili. Tapi sayang sebab ayah aku tak join, die ade program yang tak boleh nak skip.... Alhamdulillah everything smooth so far.... semua yang kami plan menjadi.. actually bukan plan betul-betul pun, just decide dengan adik aku nak pegi KL hujung minggu tu. Mula-mula nak pegi just two of us..then tetibe rasa cam tak best la pulak kan, so bawak sekali la Mak dan Iman my niece. Pegi pagi sabtu dan balik petang ahad. Destinasi kami memang takde plan sangat.. yang penting dapat pergi shopping dan bawak mak n Iman jalan-jalan. Sebab nanti nak plan pergi the whole famili..Iman ajak pergi zoo tapi kami taknak, adik takde.....so kite plan next time ok iman....... korang layan la gambar-gambar kami sepanjang short vacay ni.......


My Niece Iman

Teteh dan Iman

Dede dan Iman

my happiness

All happy face...=)
Sempat jugak tengok tarian singa
lepas habis persembahan tarian singa tu, kami pergi check in hotel lak... Penat dah berjalan seharian kasi can rehat sekejap. Malam pulak dah ade plan nak pegi Uptown Mines..... tempat biasa singgah aku.....tetibe teringat zaman belajar UPM dulu, bukan selalu pun pergi...sekarang, ade masa aku pergi jugak if ada attend mesyuarat kat KL....hihi

so untuk program hari sabtu settle dah...... untuk program hari ahad.......stay tuned korang



Akan bersambung next entry.......


Friday, March 13, 2015

Throwback sangat......

Assalamualaikum...

Niat di hati nak update blog selalu...tapi apakan daya.....selalu pending dalam draf jela akhirnye...lepas tu tajuk mesti kena tukar sebab dah lapuk sangat, Mesti kengkorang pun ada jugak macam aku kan... Yela blog ni kira macam diari la kot...dah macam-macam luahan rasa hati, aktiviti yang aku buat dan jugak ada nasihat yang berguna sebagai panduan untuk aku dan sesiapa yang membaca blog aku ni..

Dah pendahuluan yang macam karangan sekolah tu....aku nak cerita macam biasa la aktiviti dengan anak sedara aku yang dua orang tu.. Biasa kalau hujung minggu takde pape nak buat, kami pegi la bawak mereka jalan-jalan. Kemain seronok budak dua orang tu ha... Yang paling penting kan, aku suka matching2 kan baju dieorang berdua. Lagi comel..







Bawak pergi tempat ni pun dah gembira dah budak dua orang ni.....Yang penting kena jalan-jalan...

Sori sekarang sibuk sikit akak dan adik..... nanti ada masa dede bawak jalan-jalan lagi....



Friday, February 27, 2015

Gerak Kerja

Assalamualaikum...

tajuk pun dah tahu kan.....dah nama pun kerja...mesti korang pernah rasa macam aku rasa...tetibe keje datang melambak-lambak bagai hujan menimpa.....Ya Allah..masa tu semua stress kot..semua nak cepat..semua nak segera.....Penat weiiii......

Seronok memang seronok, kerja bidang kita ambil dulu....bersyukur sangat..Alhamdulillah...cuma masa tak boleh macam dulu, dulu ada masa shopping bertalu-talu...ada masa lepak kedai makan reramai...ada masa nak pergi kenduri membe jumpe kawan-kawan lama...sekarang banyak aktiviti kena stop...sabtu ahad kenkadang ade program yang kena attend, kengkadang nak ambil masa untuk bercuti pun takde.......mood pun swing la sangat....

Tapi Alhamdulillah Allah bagi kesihatan baik, Alhmdulillah boleh bantu penduduk setempat, mana yang boleh tolong, kite tolong..... Kerja kena la niat molek.... kalau rasa kerja sebab nak orang pandang hebat rasa xpayah la kot. Ingat kerja kan ibadah....ni tanggungjawab orang dah bagi pada kita. Takkan la nak sia-sia aja... Kerja kat mana-mana pun kena ingat prinsip ni. Bukan senang nak dapat kerja sekarang, Korban masa dan tenaga tu kena. Penat badan tu jangan cakap la, penat otak lagi..... Kalau dah semua fikir tak boleh...memang down la kan..... Yang penting sekali........ Berusaha....tak tahu tanya... kita hormat pekerja kita, mereka hormat kita jugak.....

Dah...aku dah malas nak membebel....nanti aku sambung membebel next time ok...


See ya.......

Wednesday, February 25, 2015

E-Day 1.Feb.2015

Assalamualaikum..

Alhamdulillah syukur semua perancangan untuk majlis berjalan dengan lancar. Terima kasih yang tak terhingga pada Mak, Abah, Adik beradik yang banyak membantu dalam menyempurnakan majlis pertunangan aku... Haha macam tak caya aje aku dah bertunang... Iye la kan, lama jugak dah kami ni bercouple nye...Alhamdulillah awal bulan 2 jadi jugak majlis tunang kami. Doa yan baik-baik untuk kami.....


Terima kasih juga pada para tetamu yang hadir dan pada famili sebelah tunang.... perasaan dah bercampur baur dah aku rasa time tu, risau ade yang terkurang, risau ade yang terasa hati, risau ade yang kurang memuaskan sepanjang majlis tu. Terima kasih juga pada Ibu, kak rona, Kak De, Mak dik, Mama, papa, Cik Dah dan semua la......nak mention sorang-sorang memang tak terlarat la aku....


Hantaran utk pihak lelaki

Hantaran untuk pihak perempuan




Alhamdulillah.....akhirnye semua dah settle..next step lak kena prepare untuk persiapan majlis kahwin la pulak..


Orang-orang kuat....hihihihi
Lagi sekali.....terima kasih semua.......Syukur Ya Allah....doa-doa semoga semua dipermudahkan....amiin

Friday, January 23, 2015

2015

Assalamualaikum..

Alhamdulillah dah masuk tahun 2015.....
 aku doa semoga semua impian tahun ini menjadi kenyataan
amiin

psstt....nak tamatkan zaman bujang........................hihihihi