Pages

Friday, February 27, 2015

Gerak Kerja

Assalamualaikum...

tajuk pun dah tahu kan.....dah nama pun kerja...mesti korang pernah rasa macam aku rasa...tetibe keje datang melambak-lambak bagai hujan menimpa.....Ya Allah..masa tu semua stress kot..semua nak cepat..semua nak segera.....Penat weiiii......

Seronok memang seronok, kerja bidang kita ambil dulu....bersyukur sangat..Alhamdulillah...cuma masa tak boleh macam dulu, dulu ada masa shopping bertalu-talu...ada masa lepak kedai makan reramai...ada masa nak pergi kenduri membe jumpe kawan-kawan lama...sekarang banyak aktiviti kena stop...sabtu ahad kenkadang ade program yang kena attend, kengkadang nak ambil masa untuk bercuti pun takde.......mood pun swing la sangat....

Tapi Alhamdulillah Allah bagi kesihatan baik, Alhmdulillah boleh bantu penduduk setempat, mana yang boleh tolong, kite tolong..... Kerja kena la niat molek.... kalau rasa kerja sebab nak orang pandang hebat rasa xpayah la kot. Ingat kerja kan ibadah....ni tanggungjawab orang dah bagi pada kita. Takkan la nak sia-sia aja... Kerja kat mana-mana pun kena ingat prinsip ni. Bukan senang nak dapat kerja sekarang, Korban masa dan tenaga tu kena. Penat badan tu jangan cakap la, penat otak lagi..... Kalau dah semua fikir tak boleh...memang down la kan..... Yang penting sekali........ Berusaha....tak tahu tanya... kita hormat pekerja kita, mereka hormat kita jugak.....

Dah...aku dah malas nak membebel....nanti aku sambung membebel next time ok...


See ya.......

Wednesday, February 25, 2015

E-Day 1.Feb.2015

Assalamualaikum..

Alhamdulillah syukur semua perancangan untuk majlis berjalan dengan lancar. Terima kasih yang tak terhingga pada Mak, Abah, Adik beradik yang banyak membantu dalam menyempurnakan majlis pertunangan aku... Haha macam tak caya aje aku dah bertunang... Iye la kan, lama jugak dah kami ni bercouple nye...Alhamdulillah awal bulan 2 jadi jugak majlis tunang kami. Doa yan baik-baik untuk kami.....


Terima kasih juga pada para tetamu yang hadir dan pada famili sebelah tunang.... perasaan dah bercampur baur dah aku rasa time tu, risau ade yang terkurang, risau ade yang terasa hati, risau ade yang kurang memuaskan sepanjang majlis tu. Terima kasih juga pada Ibu, kak rona, Kak De, Mak dik, Mama, papa, Cik Dah dan semua la......nak mention sorang-sorang memang tak terlarat la aku....


Hantaran utk pihak lelaki

Hantaran untuk pihak perempuan




Alhamdulillah.....akhirnye semua dah settle..next step lak kena prepare untuk persiapan majlis kahwin la pulak..


Orang-orang kuat....hihihihi
Lagi sekali.....terima kasih semua.......Syukur Ya Allah....doa-doa semoga semua dipermudahkan....amiin