Pages

Friday, February 27, 2015

Gerak Kerja

Assalamualaikum...

tajuk pun dah tahu kan.....dah nama pun kerja...mesti korang pernah rasa macam aku rasa...tetibe keje datang melambak-lambak bagai hujan menimpa.....Ya Allah..masa tu semua stress kot..semua nak cepat..semua nak segera.....Penat weiiii......

Seronok memang seronok, kerja bidang kita ambil dulu....bersyukur sangat..Alhamdulillah...cuma masa tak boleh macam dulu, dulu ada masa shopping bertalu-talu...ada masa lepak kedai makan reramai...ada masa nak pergi kenduri membe jumpe kawan-kawan lama...sekarang banyak aktiviti kena stop...sabtu ahad kenkadang ade program yang kena attend, kengkadang nak ambil masa untuk bercuti pun takde.......mood pun swing la sangat....

Tapi Alhamdulillah Allah bagi kesihatan baik, Alhmdulillah boleh bantu penduduk setempat, mana yang boleh tolong, kite tolong..... Kerja kena la niat molek.... kalau rasa kerja sebab nak orang pandang hebat rasa xpayah la kot. Ingat kerja kan ibadah....ni tanggungjawab orang dah bagi pada kita. Takkan la nak sia-sia aja... Kerja kat mana-mana pun kena ingat prinsip ni. Bukan senang nak dapat kerja sekarang, Korban masa dan tenaga tu kena. Penat badan tu jangan cakap la, penat otak lagi..... Kalau dah semua fikir tak boleh...memang down la kan..... Yang penting sekali........ Berusaha....tak tahu tanya... kita hormat pekerja kita, mereka hormat kita jugak.....

Dah...aku dah malas nak membebel....nanti aku sambung membebel next time ok...


See ya.......