Pages

Tuesday, May 31, 2016

Ber DIp n Dip

Dua minggu lepas teringin pulak nak makan chocolate.....ada masa tekak memang meminta jugak kan...so alang-alang memang ada program kerja di Kuala Lumpur..apa lagi amik kesempatan untuk dating berdua dengan husben..lama dah tak ke KL sebenarnya....

Gerak pun dah petang dari rumah nenek...Bera ke KL bukan jauh sangat...alhmdulillah jugak bukan time cuti sekolah korang..kalau tak..memang stuck la kiteorang ni....

Planning memang nak makan Dip n Dip kat IOI City Mall....tapi takut lewat sampai KL, so takdelah nak letak tinggi-tinggi harapan tu....tapi...perancangan kita tu Allah bantu permudahkan....

berehat di kampung..
Sampai KL, terus pegi IOI City Mall.........

triple choc..my fav




thank you husben....bawak pegi makan....i love it
Lepas je makan....pegi makan nasi pulak kedai mamak....hihihi....memang terbaik la.....bab makan ni memang tak pernah tolak.......terima kasih husben..layankan kerenah bini awak ni.....I LOVE YOU

Thursday, May 26, 2016

Mari Masak Grill Salmon Versi Chong....

Okey...kali ini aku nak bagi resipi grill salmon versi aku... sebenarnya lama dah buat..tapi tak masuk dalam blog je lagi....

bahan-bahan :

1. ikan salmon
2. rempah ratus (beli dah siap je dalam botol)
3. lobak merah
4. brokoli
5.kubis bunga


Cara membuat :

1. bersihkan ikan salmon dan perap dengan rempah yang telah siap dicampur. Letak garam sedikit untuk bagi rasa masin pada ikan.
2. potong lobak,brokoli,kubis bunga kecil-kecil supaya senang nk rebus. Kemudian rebus dalam masa  4-6 minit.Tak nak terlalu lama sebab tak sedap nak kunyah bila lembik.
3. setelah 2 jam diperap..grill kan ikan atas pemanggang ajaib..
4. masukkan ikan dan sayuran tadi ke dalam pinggan..dan hias....siap




Wednesday, May 25, 2016

Sesi Penghakiman Kelompok Tani Komersial Jaya 2016

Alhamdulillah tahun 2016 Daerah Lipis banyak jugak masuk bertanding...

Semua berkat usaha gigih team Pejabat Pertanian Daerah Lipis dan juga bantuan dari Jabatan Pertanian negeri Pahang.. Alhamdulillah......
Agen Pengembangan kawasan jugak yang gigih mendidik dan membimbing peserta kelompok iaitu En.Ahmad Fakharuddin serta ketua kelompok En Rosdi.... Tahniah diucapkan atas kemenangan bagi peringkat Negeri Pahang....We Are Champion.....  Jumaat ni 27/05/2016 sesi penghakiman untuk peringkat kebangsaan pulak...InshaAllah jika ada rezeki buat korang... kita boleh menang....aamiin...

Hasil tuaian Rock melon



barisan panel hakim



tok penghulu dan ketua kelompok en rosdi

barisan kelompok

en Fakharuddin
Penanaman Rock melon dah hampir 3 tahun...Alhamdulillah kini dikenali dengan nama Medang melon...Good job Kuala medang Bio Farm...semoga success dan sentiasa menambah baik mutu hasil tuaian....

Monday, May 23, 2016

Inspirasi bilik tidur..

Well....aku dulu selalu berangan nak ada rumah sendiri sebab nak deko-deko rumah..seronok nye la....sekarang dah duduk sendiri, takde nye la hai nak deko macam yang aku angankan....keje asyik travel aje...seminggu sekali dekat rumah tu pun kira banyak...hihi

Tapi gigih jugaklah duk usha-usha dalam facebook deko bilik tidur yang aku berkenan....aku suka konsep white wall....tapi nak buat ala-ala gothic gitu.......agaknya orang migrain memang nak geleap-gelap je dalam bilik..tak sakit kepala.....ke aku sorang aje yang macam tu....biar jela...janji tak kacau orang kan.




Ni antara pilihan aku yang berkenan....serius nampak cantik dan kemas aje......lagipun simple kan....sumber gambar dari facebook.....aku berkenan aku save kan lah....nak buat inspirasi nanti nak deko bilik tidur....tak sabar rasa nak transform bilik tidur aku...well nak kena beli cat dulu, nak cat bilik...bilik sekarang warna hijau....umm....so not me sangat...tapi aku duk jela....

wish me luck korang.....semoga dapat ubah bilik tidur tahun ni....hahahhahahhaaha

Wednesday, May 18, 2016

Fasa baru dalam hidup

Assalamualaikum

rasa dah bertahun lama tak menulis blog...nak istiqamah dalam penulisan semula..mood dah makin okey dan biasalah....kenkadang bila dah masuk fasa baru dalam hidup memang akan ada perubahan.

maksud aku...perubahan dalam sikap,perubahan dalam perancangan kehidupan... perubahan dalam tanggungjawab..everything totally different from last phase of life. The journey become more responsible,more comitment and more people to take care of.

Semoga sepanjang perjalanan kehidupan aku ni..aku dapat membahagikan masa dengan baik..boleh menjadi teman,rakan baik, pasangan,anak,menantu yang baik..amiin