Pages

Monday, August 8, 2016

Mommy to be...

Alhamdulillah....

sekarang dah masuk 3rd trimester dah...sedar tak sedar aje dah tggl lagi sebulan due date..... debar pulak rasa....maklumlah....pertama kali nak melalui fasa kehamilan dan kelahiran....moga-moga Allah permudahkan....amiin

Alhmdulillah jugak sepanjang preggy ni takde alahan atau mabuk-mabuk....Allah mudahkan mengidam pun takde jugak.....syukur sangat dalam hati ni....maklumlah, weekend husben and wife kiteorang ni....hujung minggu baru dapat jumpa... Semua sorang-sorang la buat. Syukur jugak dapat keluarga yang memahami dan membantu dalam tempoh 8 bln lebih ni..

Cuma pada 1st trimester aku terlibat dengan kemalangan...kereta total lost....Alhamdulillah baby ok dan takde mengalami kecederaan yang serius, seminggu jugak aku amik masa nak recover dari kesan kemalangan tu... sampai sekarang terasa lagi trauma.... Allahu..bagai mati hidup semula rasa... 

persiapan menyambut kelahiran baby pun dah buat.. semua barang-barang penting pun aku dah beli dan beg pun da prepare dalam kereta. InshaAllah...dalam bulan 9 ni...aku menunggu detik kelahiran baby aje lah....semua orang pun tak sabar kan....aku ni lagi lah...suami pun eksaited jugak.... perut pun dah semakin memberat...baby dah nak masuk 2.0kg dah...Doktor pun cakap baby ikut progress dan normal.,.. kedudukan baby pun dah okey.. lega rasa...jantina baby pun dah tahu jugak.....nama pun dah ada aku carik dengan suami....semua persiapan pun dah hampir siap....persiapan untuk berpantang pun hampir semua... terima kasih jugak pada kawan-kawan yang bagi tips untuk berpantang, penyusuan baby, tips sepanjang kehamilan.....kena jugak tanya orang yang dah melalui nya.. dengan mak...mestilah tanya...sebab mak lagi banyak pengalaman..apa pantang larang ibu mengandung, pantang larang dalam peringkat kelahiran, pemakanan..pendek kata semua lah... 

perut moncit dah..hihihi
di kesempatan ini jugak.....aku nak mintak maaf jika ada salah silap, terkasar bahasa ke....doa-doakan semoga segala urusan dipermudahkan....amiin...