Pages

Friday, April 14, 2017

Cactus Point

Tujuan utama untuk hantar sampel....tapi dah alang-alang sampai cameron highland tu...jom singgah sebentar ke Cactus point.... Hoiii amat murah harga berbanding dengan tempat lain...next time nak repeat semula pergi ke sana...













































Thursday, April 13, 2017

Mana yang penting

Hidup bukan untuk memuaskan hati sendiri aje...pilih yang mana penting dahulu untuk difokuskan.. jangan main lanyak aje...

Setiap orang ada masalah dalam hidup, sama ada besar mahupun kecil..no one never has a problem in life... deal with it... mengadu pada Dia..minta petunjuk dari Dia..no excuse..sama juga dengan kesalahan.. bila sekali dibuat tanpa sengaja memang kesilapan..tapi kalau dah berulang 2-3 kali..no mistakes at all... 

Susah...bukan senang nak kawal orang, isi hati pun kita tak tahu macam mana...apakah lagi akal fikiran.. untung kalau dapat baca akal dan isi hati orang..on the spot dapat tahu apa yang difikir dan apa pandangan orang terhadap kita..

Emosi main peranan, sulit nak terangkan macam mana kita rasa..macam mana yang boleh orang faham..what it feel like.. tiada yang mengerti...tiada yang memahami..akan isi hati sendiri..

Harap boleh tenang sendiri
Harap ada sinar menanti
Harap ada yang mengerti
Harap ada esok hari